Всеки човек получава само 2 комплекта зъби през живота си,

...
Всеки човек получава само 2 комплекта зъби през живота си,
Коментари Харесай

Зъболекарите разкриват 10 начина да се предпазим от кариеси

Всеки човек получава единствено 2 комплекта зъби през живота си, тъй че би трябвало да се грижи добре за тях, в случай че не желае да ги изгуби. Зъболекарите разкриват няколко елементарни метода да предпазим зъбите си от повреждане. Прости неща, като смяна на метода на хранене, могат да създадат огромна разлика.

Ето няколко съвета, които могат да ви спестят развалените зъби:

1. Не прекалявайте със захарта

Всички знаем, че огромните количества захар скапват зъбите. Но е значимо да отбележим, че не става дума единствено за захарта в сладкишите, а и за захарта, съдържаща се в хляба, боба, плодовете, картофите и така нататък Ако постоянно консумирате газирани питиета или дъвчете дъвки, пробвайте други възможности, които са без захар.

2. Мийте зъбите си два пъти дневно

Изключително значимо е да мием зъбите си два пъти на ден- заран и вечер. Това е предписание, което всеки би трябвало да съблюдава.

3. Мийте езика си

Вашите зъби и венци не са единствените неща, които могат да приютят бактерии, на езикът ви също има бактерии. Важно е да миете езика си, добре е да инвестирате в хубава четка за език.

4. Обръщайте внимание на дребните елементи

Когато става въпрос за оралното здраве, би трябвало да обръщаме внимание и на дребните неща. Ако венците ви наподобяват малко зачервени, в случай че вашата слюнка е леко алена, или в случай че имате даже лека болежка в устата, обадете се на Вашия ортодонт. Това са знаци, които тялото ни дава, с цел да ни уведоми, че нещо не е наред.

5. Опитайте да пиете зелен или черен чай

Зеленият и черният чай могат да оказват помощ на зъбите ви. Растението Cameilla sinensis, което се съдържа в чая, защищава зъбите от кариеси. Смята се, че този трик оказва помощ даже и след ястие на сладкиши.

6. Не прекалявайте с миенето на зъбите

Нищо прекомерно не е добре. Дори почистването на зъбите. Миенето на зъбите повече от 2 пъти дневно може да унищожи емайла.

7. Яжте храни, които са потребни за оралното здраве

Има храни, които защищават зъбите от повреждане. Млечните артикули понижават плаката. Ябълките, макар че са кисели и цялостни със захар, също са потребни. Те усилват производството на слюнка, което понижава равнищата на бактериите.

8. Не забравяйте да употребявате конец за зъби

Миенето на зъбите не е задоволително. Бактериите и дребните късчета храна могат да причинят кариеси. Редовното разчистване на зъбите с конец може да ви защищити от появяването на кариеси. По този метод предотвратявате натрупването на зъбен камък, неприятния мирис и е по-ефективно от самото миене.

9. Посещавайте зъболекаря си 2 пъти в годината

Важно е да посещавате зъболекаря си постоянно, тъй като той може да забележи проблем в самото му начало.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР