Всеки човек, който притежава котка, знае много добре, че същите

...
Всеки човек, който притежава котка, знае много добре, че същите
Коментари Харесай

Котките в Исландия с вечерен час

Всеки човек, който има котка, знае доста добре, че същите са нощни същества и обичат да обикалят от самото начало. Това е техният ловджийски интервал и от време на време може да получите даже подарък, като в този случай можем да приказваме за доставка на някое мъртво животно. Обикновено става въпрос за мишка или птица, която стои гордо до вратата, изключително на зазоряване.

Всеки човек с котка знае, че в случай че животното може да се измъкне вечер, наложително ще го направи. Понякога ще прояви креативност, която никой различен не може да показва в животинския свят. Котките са съвършени животни, затова няма по какъв начин да се изненадваме от обстоятелствата, само че ето тук идва и една забавна вест – планува се вечерен час за котки.

Хората в някои градове в Исландия са безапелационни, че към този момент не желаят да виждат унищожването на птици и други дребни бозайници от котки. От началото на 2023 година град Акурейри с популация от 19 хиляди души и 2-3 хиляди котки, които ще би трябвало да остават вкъщи си след среднощ до 7 часа сутринта. Изненадващото решение не е само за страната, става известно, че има и други градове, които не разрешават свободното придвижване на котките. Вярвате или не, това се трансформира в една от доста сериозните тематики, а и притежателите на котки не са изключително очаровани от обстоятелството.

Причината за налагането на вечерен час е ясна – по-малко жертви и по-малко блъснати котки. Статистиката на Смитсонския университет демонстрира, че свободните котки убиват сред 1.3 и 4 милиарда птици и към 6.3 до 22.3 милиарда бозайници годишни. По-често става въпрос за бездомните котки, само че в случай че се редуцира броя на свободните домашни, то възможностите да се понижи тази смъртност ще бъдат доста високи. Исландците са безапелационни, че свободните котки на острова са помогнали за унищожаването на 33 типа, включващи птици, бозайници и даже влечуги.

Унищожаването на типове е единствено една от страните, другата е насочена към обстоятелството, че котките постоянно уринират върху разнообразни отглеждани плодове и зеленчуци в градините на съседи. Често има неприятни изненади върху цветя, оранжерии и всевъзможни други предмети в двора.

Твърдението за изчезващите типове е свалено през 2020 година благодарение на Американския Животински надзор. Тяхното проучване слага GPS на 900 котки и следи, че те ловуват единствено в квартала си, само че не излизат от него. Интересно изобретение е, че множеството обикалят единствено в двора си.

Това не ги прави по-малко рискови, защото тяхната активност има импакт. Бездомните котки имат по-сериозен набор на деяние и нормално работят най-вече в квартали. Ето за какво и от ден на ден страни мислят за вечерен час. Някои специалисти предлагат и слагането на звънче върху котката, с цел да разреши на птиците и други дребни създания да бягат.   

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР