Всеки човек консумира сол в ежедневието си. И в това

...
Всеки човек консумира сол в ежедневието си. И в това
Коментари Харесай

Ето какво се случва с тялото ви, когато спрете да ядете сол

Всеки човек употребява сол в всекидневието си. И в това няма нищо ужасно или инцидентно. Солта е една от най- значимите съставки, когато става дума за готвене.

Да се ​​научиш по какъв начин вярно да овкусяваш храната е форма на изкуството - прекомерно малко сол значи, че ароматът няма да излезе, а прекалено много сол ще превземе ястието. Солта е неизменима и при консервиране на храната.

Три огромни изгоди от печения лук РЕЦЕПТИ

Но колкото и да е потребна, потреблението на прекалено много сол може да докара до риск за здравето. Ако консумирате прекалено количество от тази фалшификация (не забравяйте, че тя е в консерви, сладки неща, чипс, хляб….навсякъде), в тялото ви ще настъпи огромна смяна.

Ето някои странични резултати, които можете да очаквате от понижената консумация:

Кръвното налягане спада

Обичате фаст фууд и пържени картофи? Отивате на кино и хапвате огромна кофа пуканки с масло? Въпреки че всички те са вкусни, яденето на прекалено много от тях е неприятно за вашето здраве. Има неразривна връзка сред това какъв брой сол ядете и какъв брой е кръвното ви налягане.

Натрият е обвързван с хипертонията доста тясно, а когато приемате прекалено много сол, тялото ви се пробва да контролира това, като задържа повече вода в тялото. В резултат на това се основава доста налягане върху кръвоносната система, което неотложно покачва и кръвното налягане.

За благополучие, в случай че намалите солта, кръвното ви налягане ще намалее. Лесно е!

Бъбреците ще действат по-добре

Не единствено кръвното налягане е директно повлияно от количеството натрий, което консумирате. Той може да нанесе някои много съществени вреди и на бъбреците, както и да се стигне даже до струпване на камъни.

Дори единствено да замените консервираното месо с прясно и да слагате повече подправки, а не сол, ще си помогнете. Ако в миналото сте имали камък в бъбреците или знаете, че сте в риск от развиване на подобен, вземете превантивни ограничения.

Няма да се подувате



Ако постоянно страдате от отичане и сте непрекъснато подпухнали, солта може да е отговорна, тъй като тя води до задържане на вода в организма. Според изследване хора, които са понижили потреблението на сол, се оплакват от по-малко отичане на корема, усещат се по-леки и витални.

Ще се почувствате по-енергични

Усещането за отичане не просто основава дискомофорт, то може да се отрази на енергийните ви равнища и да ви накара да се чувствате изтощени. Когато задържате течности, едва ли ще имате огромно предпочитание да спортувате, по-скоро сте непрекъснато изтощени и демотивирани.

Ще усетите смяна на усета



Да, истината е, че прекъсването на солта значи да се откажете от обичани ястия, като фаст фууд, чипс, сушени меса. Освен това, в случай че желаете да контролирате приема на натрий, значи, че би трябвало да сте доста по-внимателни, когато вечеряте, което не е занимателно.

Това също по този начин значи, че четенето на етикети на храните ще се трансформира в работа на цялостен работен ден.

Но има положителни вести. Въпреки че в началото може да се окаже сложна смяна, с цел да намалите натрия, вкусовите ви рецептори в действителност ще се приспособят и ще започнете да усещате някои храни по доста друг метод.

Няма да бъдете толкоз жадни



Водата е жизненоважна за поддържане на здравословна телесна температура, за ставите, за отделителната система, за отслабването…..А в случай че живеете в изключително топъл климат, спортувате доста или се чувствате зле, да бъдете хидратирани е изключително значимо.

Когато някои хора спрат да ядат сол обаче, те понижават и потреблението на вода. Имайте постоянно на разположение бутилка с вода и пийте, даже и да не сте жадни.

Няма да страдате толкоз от главоболие

Може и да се изненадате, само че солта може да бъде провинен за главоболието. Натрият има директен резултат върху кръвоносните съдове, което може да ускори казуса.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР