Всеки човек има различен характер, върху който могат да повлияят

...
Всеки човек има различен характер, върху който могат да повлияят
Коментари Харесай

Тези хора непрекъснато се тревожат за някого и се мъчат да го спасят

Всеки човек има друг темперамент, върху който могат да повлияят разнообразни събития от неговия живот. Понякога той може да се трансформира в избавител. Това е човек, който непрестанно пробва да избави хората. Той съумява да реши проблемите им, да откри излаз от комплицирана обстановка, само той ги схваща и им дава обич и поддръжка. Поне съгласно самия него. Тези хора непрестанно се тревожат за някого и пробват да превъзпитат или спасят хората към себе си.

Спасителят е съчувствен. Той не мисли за себе си, а за другите. Втурва се да избавя другари, родственици, сътрудници и всеки, който се нуждае от помощ. В подмяна получава утвърждение, признателност, хвалба, вътрешна задоволеност от добре свършена работа, чувство, че всичко е приключило добре с помощта на него.
8 метода незабавно да спрете безпокойството си
Ето осем потвърдени метода незабавно да сперете с безпокойството:  1. Признайте, че имате някаква форма на обезпокоително разстройство. Пр...
Прочети повече
Да си избавител обаче не е толкоз хубаво. Спасявайки хората, вие не им позволявате да се опитат да положат старания и да преминат сами през проблемите и провокациите. Те разчитат на вас и знаят, че в каквото и да се забъркат, има кой да ги избави, а това не е вярно. Ето за какво не трябва да спасявате хората, които обичате. Трябва да ги оставите да паднат и да се изправят сами. Така няма да станат безотговорни персони, които все гледат да разчитат на различен, само че не и на себе си.

Спасителят ще ви изтъкне редица причина, заради които избавя хората и те ще са все благородни. Вероятно и са истина. Има обаче и една част от него, която прави всичко това, с цел да изпъкне от масата, да бъде на висота. Той се усеща важен, когато взема решение проблемите на хората. Заради това той се усеща по-умен, образован, остроумен. Смята, че мнението му би трябвало да бъде чуто.

Разбира се, той заслужава обич, тъй като се впуска да помогне на близките без да намерения за себе си. Той обаче не осъзнава, че като избавя другите, не им разрешава сами да се научат да се борят, да имат вяра в себе си, да изградят свои граници и полезности. Той ги прави подвластни от себе си, просто тъй като без тях спасителят не би имал работа. Всеки избавител има потребност от своите жертви.

Разликата сред естествен човек и човек избавител е, че в случай че имате потребност от помощ или от нещо съответно, естественият човек ще ви даде препоръки по какъв начин да го получите или постигнете, до момента в който спасителят непосредствено ще ви го даде. Той ще ви лиши от шанса да опитате сами да го вземете. Ще се появи, даже да не го повикате.
4 основни метода да се преодолее безпокойството на работното място
1. Погледнете положителните неща на вашата работа. Лесно е да се увлечете в дилемите, напрежението от крайния период, неналичието на надзор в...
Прочети повече
Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР