Всеки човек, идвайки на земята, до 40-ия си ден е

...
Всеки човек, идвайки на земята, до 40-ия си ден е
Коментари Харесай

Тире във фамилията носи нещастие

Всеки човек, идвайки на земята, до 40-ия си ден е хубаво да получи име на жив човек. В това имат вяра старите хора от подбалканските села. А случаите, в които могат да ви убедят в противоположното, са в действителност злокобни. Родило се кърмаче в село Розино. Било тъкмо времето за прибиране на реколтата. На всичкото от горната страна се появили търкания сред родственици по какъв начин тъкмо да се споделя детето. Едните, от страна на булката, дърпали да е Радо, другите желали да носи името на дядо си Иван. Докато се схванат, детето почнало да боледува.

Съдбата

„ Насмалко да го изтърван “, спомнят си по-възрастни хора. Накрая го кръстили на двамата дядовци – Радован. Като поотраснало детето, обаче се държало необичайно, като че ли двама души живеели в него. Някои казвали, че има психическо разстройство. Селска баячка отблизо село оповестила, че повода за това е хибридното име. Доколко името е повода, или психическите отклонения са били разследване на прекараната болест в предишното, единствено можем да гадаем. Но и през днешния ден малцината баби у нас, владеещи националната магия, споделят, че името дефинира ориста. Една от най-силните ясновидки, която преди време била от ранга на Слава Севрюкова, се казвала Виолета. Тя казвала по този начин:
„ Родителите днеска постоянно се карат за името, не могат да решат на кой родственик да угодят. Старите имена са положителни, тъй като с тяхна помощ детето бързо получава помощ и се захваща за семката на родословното дърво. Така то бързо се приспособява към енергийната матрица на земята и се пази от някои заболявания “.

Кармични тежести

Ала тези персонални названия криели и някои опасности. Защото старите имена от време на време носят и кармични тежести още от предишното, епохи обратно. „ Ето за какво децата, кръстени на родственици, от време на време наподобяват мотамо на тях и постоянно са склонни да повтарят техни неточности “, казвала мъдрата жена.
От друга страна, новите имена дават един небосвод пред младенците за развиване, обогатяват ги с нови енергийни трептения. Но и тук си имало подводни камъни. Понякога деца с такива имена, като Леонардо, Паоло и други, постоянно са прекомерно ексцентрични и мъчно адаптивни на тествания.
Баба Вили казвала още, че значимото, което би трябвало да се знае от по-младите родители, е, че името доста наподобява на адреса на компютъра. С него човек се връзва на „ небото при Бога “. И би трябвало доста деликатно да се избира. Ако пък се реши едно име и се запише, само че след излизане от родилното се избере друго, то по този начин се обърквала житейската пътека на детето.

Житейски период

Не на последно място рискова промяна на името търпят и дамите. Когато една жена трансформира семейството си при брак, би трябвало да бъде извънредно деликатна. Защото в този момент тя споделя с мъжа си кармата на своя жанр с неговата. Приема и вибрацията на името, което е взела, а това не всеки път се отразява позитивно макар любовта посред им. Генералното условие тук е да се одобри едното име, било моминското или семейството по мъж, само че никога да се поставят и двете, разграничени с тире. За тирето от много време се смята, че носи кавги, злощастие и раздяла.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР