Всеки човек днес прекарва известно време пред различни екрани като

...
Всеки човек днес прекарва известно време пред различни екрани като
Коментари Харесай

Изследват ефекта на екранното време при децата

Всеки човек през днешния ден прекарва известно време пред разнообразни екрани като част от своя цифров живот. В това число даже и най-малките са забавлявани с електронни устройства, които да ги развличат или успокояват.

А в България се знае малко или съвсем нищо за екранното време на децата до 14-годишна възраст. Психологът Детелина Стаменова прави изследване по тематиката като за задачата събира инфорамция от родители, защото не всяко дете има персонално устройство, само че прекарва известно време на това на родители, родственици или другари.

В изследването се преглеждат въпросите какъв брой време прекарват децата пред екраните и какви са навиците в фамилиите. В диалози с другари, родители и пациенти, Стаменова вижда, че тематиката разсънва от ден на ден диалози и диспути за положителните практики.

Целта на анкетата е да изследва времето, което децата прекарват пред екраните, като информацията ще послужи да се натрупат първична база данни за взаимоотношенията на децата с цифровия свят.

Дори детето да е малко (0 -7 години), родителите също могат да отговорят на множеството въпроси, тъй като даже да нямат лични устройства, то те постоянно имат много време пред екрани.

Взима се поради за нормалното държание на децата през последните 2-3 месеца. Ако имате повече от едно дете, анкетата може да се попълни за вняко от тях с ново попълване на въпросника.

Във него не се събират персонални данни за родителите или децата.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР