Всеки четвърти здравен център по света няма достъп до ,

...
Всеки четвърти здравен център по света няма достъп до ,
Коментари Харесай

СЗО: Масово в болниците по света не можеш да си измиеш хубаво ръцете

Всеки четвърти здравен център по света няма достъп до , което излага към 1,8 милиарда души на нараснал риск от заразяване с ковид, заяви Световната здравна организация /СЗО/, написа БГНЕС.
Липсата на това главно улеснение заплашва пациентите и личния състав в такива центрове, се показва в взаимен отчет на институцията и УНИЦЕФ. Изследването се основава на данни от 165 страни.
 ВАП: КЕВР да поправя цената на водата поради ниско качество ВАП: КЕВР да поправя цената на водата поради ниско качество
След инспекция по медийни изявления за неприятно положение на ВиК мрежата в страната, Върховната административна прокуратура(ВАП) подреди на...
„ Работата в здравно заведение без вода, санитария и хигиена е еднакво на изпращането на медицинските сестри и лекарите да работят без персонални защитни средства в Коронавирус отделенията “, съобщи Тедрос Адханом Гебрейесус, ръководителят на СЗО.
Според данните на СЗО, до момента в който здравните експерти съставляват по-малко от 3% от популацията на планетата, сега те са 14% от инфектираните с ковид. „ Изпращането на здравните служащи и хора, нуждаещи се от лекуване в уреди без достъп до чиста вода, безвредни тоалетни или даже сапун излага живота им на риск “, сподели шефът на УНИЦЕФ Хенриета Форе.
Докладът е открил, че всяко трето здравно заведение по света не може да подсигурява нужното високо равнище на хигиена на ръцете.
Още:
 За първи път в историята на Уолстрийт се търгува с вода За първи път в историята на Уолстрийт се търгува с вода
За първи път в историята на американската фондова борса се търгува вода. Безценната течност се подреди до търговията със злато, нефт и...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР