Всеки четвърти загинал на пътя през 2019 година е бил

...
Всеки четвърти загинал на пътя през 2019 година е бил
Коментари Харесай

Всеки четвърти загинал на пътя през миналата година е бил пешеходецът

Всеки четвърти умрял на пътя през 2019 година е бил пешеходец. Общо 1739 са тежките транспортни катастрофи с потърпевши пешеходци.

Това демонстрира анализът на предварителните данни за пътния травматизъм, заяви Любка Ганева от Пътна полиция. Колегата ѝ Петър Соколов добави, че пешеходците са измежду най-уязвимите участници в придвижването по пътищата.

По тази причина от през днешния ден до 31 януари в страната се организира профилирана полицейска интервенция, ориентирана към спазването на разпоредбите за придвижване по пътищата от пешеходците. Целта е да се понижи травматизма измежду тях.

" През миналата година няма умрял пешеходец единствено на територията на област Смолян, което демонстрира, че това е проблем с национално значение ", съобщи Росен Рапчев от Държавната организация по сигурност на придвижването.

По думите му броят на починалите и ранени пешеходци пораства от октомври до януари. По-голямата част от произшествията са през тъмната част на денонощието, когато пешеходците стават доста по-малко забележими за водачите. Най-уязвимите групи са възрастните над 65 години и децата, уточни Рапчев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР