Всеки четвърти тийнейджър в Европа се чувства изнервен и повече

...
Всеки четвърти тийнейджър в Европа се чувства изнервен и повече
Коментари Харесай

Все повече тийнейджъри споделят за психични проблеми

Всеки четвърти младеж в Европа се усеща раздразнителен и повече от една трета от юношите , най-вече девойките, употребяват от ден на ден обществените мрежи , заяви Франс прес. Това сочат резултати от изследване в 45 страни, извършено от европейския филиал на Световната здравна организация (СЗО). Анкетата откри също, че младежите в световен мащаб пият и пушат по-малко, в сравнение с преди четири години.

Докладът бе огласен, откакто СЗО предизвести за незабавната потребност от увеличение на вложенията за п сихичното здраве на фона на пандемията от новия коронавиру с. Страхът от болест и самоизолирането провокират от ден на ден психологични проблеми у хората и изключително при младежите и децата.

Родители в Испания и Италия оповестяват, че децата им се усещат изнервени, откогато настъпи болестта , раздразнителни са и мъчно се концентрират. Освен това наложените ограничения за изолираност вършат от ден на ден деца очевидци на домашно принуждение, което също влияе тежко върху душeвността им.

" Всеки четвърти младеж споделя, че се усеща раздразнителен, раздразним и всяка седмица се случва да заспи мъчно ", се показва в отчета на СЗО. Той пък се основава на четиригодишно изследване всред над 220 000 юноши в Европа и Канада.

Момчетата се усещат по-добре от девойките. 41 на 100 от тях споделят, че са в положително здраве, до момента в който едвам 33 % от девойките оповестяват, че са здрави и се усещат добре.

Социалният фактор оказва съществено въздействие, като децата от фамилии с ниски приходи в една трета от страните оповестяват за повече здравословни проблеми като мигрени, болки в стомаха и болки в гърба.

35 на 100 от общо 227 441 юноши, взели участие в проучването през 2017 година и 2018 година, споделят, че употребяват " интензивно " обществените мрежи , като най-голям е броят на девойките на 15 година в Италия - 63 на 100.

На 15 години 24 на 100 от момчетата и 14 на 100 от девойките към този момент имат полов опит, демонстрира анкетата.

Инвестициите в младежите носят тройна изгода - за здравето, за общественото и икономическо положение на юношите през днешния ден и на възрастните на следващия ден, сподели Ханс Клюге, районен шеф на СЗО за Европа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР