Всеки четвърти, който живее в пловдивска област, мизерства. По данни

...
Всеки четвърти, който живее в пловдивска област, мизерства. По данни
Коментари Харесай

Всеки четвърти в пловдивска област живее в бедност

Всеки четвърти, който живее в пловдивска област, мизерства. По данни на Национален статистически институт 22 на 100 от нашенците живеят под прага на бедността. Според изчисленията на специалистите минимумът от средства, които са нужни за покриването на виталните потребности в региона, е 369 лева месечно. Всеки четвърти обаче живее с по-малко. През последните години делът на бедното население резервира нивото си.

Обикновено нашенците не можели да си разрешат едноседмична отмора отвън дома, да употребяват постоянно месо или риба, както и да посрещнат непредвидени разноски със лични средства.

Междувременно от общественото министерство предложиха формулата за пресмятане на линията на беднотия да бъде изменена. Причината е, че в този момент настоящата методика не е справедлива. Тя се дефинира въз основата на статистическо наблюдаване на бюджетите на 3020 семейства. Новата методика ще следи освен приходите, само че и изискванията на живот на над 8000 фамилии. Тя ще преглежда индикатори като материални ограничения, работещи небогати, семейства с невисок интензитет на икономическа интензивност, риск от беднотия и обществено изключване по единна методология. Очаква се да бъде построен профил на бедността на национално равнище, по райони на обмисляне и области на страната.

Промените ще влязат в действие от 2020г. Сега настоящата методика за установяване на линията на беднотия е от 2006г., като е обновена единствено един път.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР