Всеки бизнес лидер се грижи за редица неща – служителите,

...
Всеки бизнес лидер се грижи за редица неща – служителите,
Коментари Харесай

Как можем да дадем повече, когато имаме по-малко време отвсякога?


Всеки бизнес водач се грижи за редица неща – чиновниците, клиентите и доставчиците си,  за своите деца, съпрузи и родители, за познати и другари, казва Греъм Ваймилър, изпълнителен шеф на BNI (Business Networking International) – една от петте най-препоръчвани международни нетуъркинг организации за развиване на бизнеса. Мисията на организацията е бизнесът посредством рекомендации. Като общественост от бизнес водачи в разнообразни сфери членуващите в BNI се въодушевяват от духа и силата на концепцията Givers Gain® или „ Дай, с цел да получиш “. Доверието, откритото другарство и позитивната настройка са пътеводната мощ при построяването на устойчиви бизнес връзки, гласи Givers Gain®.

„ Как можем да дадем повече, когато наподобява, че имаме по-малко време от всеки път? Ето един метод: окуражавайте! “, предлага Греъм Ваймилър.

Той поучава членовете на BNI и всички притежатели на бизнес, които желаят да се развият като водачи, да не подценяват силата на насърчаването. „ Не лишава доста време, не коства нищо, а отблагодаряването и окуражаването на някого различен в действителност ни носи вътрешно задоволство “, разкрива още той.

Греъм Ваймилър дава няколко рекомендации за построяването на табиет да насочваме своите насърчения към хората, които са към нас всеки ден. Според него е значимо да сме откровени по отношение на страстите, които напъните на дадения човек са ни предиздвикали да изпитаме – благополучие, признателност, разтуха, мотивация, „ вместо дословния резултат от напъните им (крайна цел, продажба, договорка и т.н.) “. Важно е също да не пестим насърчаването на някого, в случай че той не е в най-хубавия интервал от своето израстване. Дали посредством позвъняване по телефона или посредством известие, окуражаването отстранява подозренията и ни кара да оценим индивида насреща, което би могло да се трансформира не просто в евентуално партньорство, само че и в положително другарство. Възможно е нашите думи да накарат дадения човек да стане по-уверен в себе си и да разкрие цялостния си капацитет.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР