Всеки баща иска най-доброто за децата си. А когато бащата

...
Всеки баща иска най-доброто за децата си. А когато бащата
Коментари Харесай

Илън Мъск създал тайно частно училище за децата си

Всеки татко желае най-хубавото за децата си. А когато бащата е милиардер " най-хубавото " придобива други измерения.

Изпълнителният шеф на Tesla и SpaceX Илън Мъск да вземем за пример е основал скрито частно учебно заведение за петте си деца. Още през 2014 година те са били отписани от образователните заведения, в които са учели преди, и са почнали да посещават учебното заведение " Ad Astra " ( " Към звездите " - в превод от латински), финансирано от татко им.

Почти всички елементи към школото се пазят в загадка. В него, несъмнено, учат и други деца, с изключение на синовете на Мъск, само че родителите им отхвърлят да разкрият каквото и да било. Училището няма уебсайт, публично наличен телефонен номер, няма и информация кои са учителите там.

Единственото, което се знаеше до неотдавна, бе от изявление на Мъск за китайски медии преди време, в което той споделя, че в " Ad Astra " няма оценки и образованието на всяко дете е съобразено с ползите и качествата му.

Преди дни обаче Питър Диамандис, ръководител на фондацията X Prize, открехна малко завесата. В коментар за The Huffington Post той показа: " Училището е малко, има единствено 31 възпитаници . Акцентира се много върху етиката и морала, децата се слагат в действителни обстановки, в които могат да изпаднат някой ден. Правят се ролеви игри, които карат учениците да виждат света от друга вероятност. "

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР