Всеки български гражданин, който пожелае, ще има възможността по най-бързия

...
Всеки български гражданин, който пожелае, ще има възможността по най-бързия
Коментари Харесай

Ваксинирането срещу коронавируса у нас - безплатно и доброволно за всеки

Всеки български жител, който пожелае, ще има опцията по най-бързия метод да се ваксинира против ковид, незабавно щом Европейската организация по медикаментите утвърди и записва ефикасни, надеждни и безвредни ваксини против COVID-19, написа в профила си във Facebook министър председателят Бойко Борисов.

За да бъде обезпечен този достъп на българите, както и нужните на страната ни количества, през днешния ден държавното управление отпусна 6 374 930 лв. като в допълнение финансиране за допълнение на бюджета на Инструмента за незабавна поддръжка на Европейски Съюз.

" Ваксинацията ще се прави безусловно гратис и непринудено, като към този момент е налице подготвеност и за слагането й ", изясни министър председателят Борисов.

" В името на здравето и живота на пациентите през днешния ден взехме още едно значимо решение - с обезпечените от държавното управление 14 000 000 лв. ще се закупят още 17 280 флакона ремдесивир, който в композиция с други лекарства избавя живота на тежкоболните българи с COVID-19. Всеки ден подхващаме нужните дейности, с цел да може нашите лекари да разполагат с всички медикаменти, за които международният опит демонстрира, че оказват помощ на заболелите от новия тежък вирус ", уточни той. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР