Всеки български гражданин, желаещ да бъде донор в случай на

...
Всеки български гражданин, желаещ да бъде донор в случай на
Коментари Харесай

БЧК продължава да раздава донорски карти

Всеки български жител, искащ да бъде донор при положение на настъпила и несъмнено медицински установена мозъчна гибел, може да изрази своето единодушие, като попълни специфична донорска карта, която се популяризира от доброволците на БЧК в границите на Националната акция “Да! За живот!”. Картата няма юридическа стойност, само че в нея, е отразена волята на притежателя ѝ и е знак към неговите близки.

В София донорски карти всекидневно могат да бъдат получени в централата на БЧК на бул. „ Джеймс Баучер " 76, в Центъра за образование по първа долекарска помощ на кандидат-шофьори на бул. „ Дондуков " 61, както и в пет териториални центрове на Столичната организация, намиращи се в: ж.к. „ Стрелбище”, ул. „ Златни врата” 15; ж. к. „ Люлин”, бл. 711,вх. Б; ж.к. „ Надежда” ул. „ Болярска” 63; кв. „ Редута” ул. „ Едисон” 46; ж.к.”Бели брези” бл. 3.

Доброволци на Българския юношески Червен кръст ще раздават донорски карти и по време на обичайна студентска кръводарителската акция в университетите – на 12 и 13 ноември в Софийския университет „ Климент Охридски”; на 19 ноември в НСА; на 26 ноември – Нов Български университет; на 28 ноември – Биологически факултет и на 3 декември във Факултета по математика и информатика на СУ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР