Всеки българин трябва да има отношение, когато се харчат публични

...
Всеки българин трябва да има отношение, когато се харчат публични
Коментари Харесай

Главният секретар на президента с коментар за мерките

 Всеки българин би трябвало да има отношение, когато се харчат обществени средства. В проекта за възобновяване на България са заложени над 12 милиарда, те би трябвало да се употребяват за модернизацията на стопанската система и за развиване на човешкия запас. Това съобщи пред бТВ основният секретар на президента Димитър Стоянов.

По отношение на тези средства и разпределението в оферти проект от изпълнителната власт, се вижда, че над 50% от средствата отиват за строителство и саниране. Трябва да се реши къде да се вложат тези средства, разясни Стоянов.

Това е стратегия на България, този проект за възобновяване и резистентност не е на Борисов, а на България. Тези 12 милиарда не са на Борисов, това са парите на България, акцентира Стоянов.

Това, което оферират управляващите са едни планове без конкретика. Планът за публично разискване не беше придружен с обяснителни мемоари и с детайлности за препоръчаните планове, а президентството предложи съответни планове с допустима реализация и финансова аргументация. Група запалянковци младежи създават съответните планове, тези хора са свързани с администрацията. Те виждат бъдещето на България, сподели още Димитър Стоянов.

Той добави, че ръководството на страната е безредно, разяснявайки коронакризата. Имаше заповеди, които се сменяха по три пъти дневно – с маски, без маски и какво ли не. Премиерът през вчерашния ден сподели, че вероятно на 14 декември ще отворят всички ясли и градини, а на 21-ви ще снемат всички ограничаващи ограничения. Един час по-късно излиза здравният министър и споделя, но не сме сигурни дали ще е на 21-ви, тъй като не сме сигурни за крайните резултати. И това е реалност, сподели Стоянов.

Изпуснато беше цялото лято, когато не беше основан сложен проект. Трябваше да се каже при какви индикатори какви ограничения ще се вземат, акцентира още Димитър Стоянов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР