„Всеки българин, който превежда пари от или в друга държава

...
„Всеки българин, който превежда пари от или в друга държава
Коментари Харесай

Според регламент на ЕС: Спестяваме поне по 30 лв. за паричен превод към Европа

„ Всеки българин, който превежда пари от или в друга страна на Европейски Съюз, ще икономисва най-малко по 30 лв. на превод. Основната ми цел, когато бях определена за докладчик по регламента, който приехме през днешния ден, беше да премахнем бързо един същински двоен стандарт в Европа – този за банковите преводи. Банките в България поддържат най-високите такси в Европейски Съюз за получен превод в евро – сред 30 и 50 лв. за превод от 10 евро, до момента в който жителите от Еврозоната превеждат евро против минимални или нулеви такси. " Това съобщи българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел през днешния ден, директно след приемането с огромно болшинство на Регламента за презграничните заплащания в Комисията по стопански и парични въпроси на Европарламента.

„ Целим да понижим таксите за презграничните преводи до равнищата на таксите за вътрешни преводи в националната валута на една страна. Това е втората дребна гражданска война в Европейски Съюз след тази с намаляването на роуминга. Целта е да сместим сред 3-4 млрд лв. годишно на жителите и бизнесите от страните отвън Еврозоната и да ги сложим при равни условия на отнасяне с тези от страните, употребяващи еврото. Трябва да е ясно, че сходни достижения за потребителите могат да се реализиран единствено в границите на Европейски Съюз, а не от всяка страна поотделно. " Това добави Ева Майдел, която е главен докладчик на Европейския парламент по регламента.

В регламента се планува и усилване на прозрачността при заплащане с карта или изтегляне на пари от банкомат в чужбина. Потребителите ще имат повече информация при какъв курс се обменят парите им и ще имат право на избор, в случай че има разнообразни благоприятни условия за превалутиране, предлагани от разнообразни снабдители на платежни услуги. Предстоят договаряния сред Европейския парламент и Съвета на Европейски Съюз, състоящ се от държавите-членки, за постигане на обща позиция. Очаква се регламентът да влезе в действие при започване на 2019 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР