Всеки 12-и продаден автомобил в гамата на BMW e Х5.

...
Всеки 12-и продаден автомобил в гамата на BMW e Х5.
Коментари Харесай

BMW X5 – и по-красив, и по-умен, и по-проходим

Всеки 12-и продаден автомобил в гамата на BMW e Х5. Така е към този момент 20 години, в които 2,1 милиона консуматори са се докоснали до същински бестселър.
Какво още не е измислено за него? Ето ви четвъртото потомство. Там към този момент има всичко. Много по-модерен, напълно софтуерно нов. На всеки му се е случвало да си не помни ключа вкъщи или офиса, да се чуди къде го е оставил. Това дребно стеснение изчезва. Ключът към този момент е непотребен. С приложение на мобилния телефон можете да отворите Х5, когато приближите автомобила. А в случай че сте на другия завършек на света и различен член от фамилията би трябвало да го употребява? Всичко е решено – отдалечено трансферирате данните за Х5 на който пожелаете и той стартира да се разпорежда. Наистина неповторимо!
Колко може да е интелигентен един автомобил? Х5 продължава с софтуерните изненади с камера, която следи държанието на водача. Мигате ли прекомерно постоянно? Правите ли нетипични придвижвания? Инженерите на BMW са създали всичко належащо новият бисер да „ влезе в главата ви ”. И в случай че усети заплаха, незабавно да сигнализира на таблото, че е време за отмора. Технологиите стигат още по-далеч. При ненадейно и тежко утежняване на положението на лидера, Х5 има алтернатива, с която бързо понижава скоростта, отбива в дясно с спешни светлини, стопира и звъни на незабавна помощ! Заради законодателството в Европейския съюз тази рискова обстановка може да се види в деяние на този стадий само в Съединени американски щати и Китай.
Когато сте в условия на офроуд, на големия екран на централната подпора може да включите камера. Логичният първи въпрос е: „ Защо да виждам нея, а не да следва пътя? ” Всичко е измислено. В двата края на екрана се виждат линии, които демонстрират дали няма затруднение, което може да попречи на придвижването. Образът е кристално чист.
Вниманието в интериора на Х5 е ориентирано главно към детайлите. Без взаимни отстъпки! Кожено табло, удобни седалки с многочислени масажни опции… Мобилни телефони и таблети се зареждат безжично. За пасажерите на задните седалки има независими екрани. Има и места за слагане на чаши, където могат да бъдат охлаждани или подгрявани.
Шофьорската позиция е повдигната, а организацията на уредите за ръководство е усъвършенствана. Така лидерът има по-лесен надзор върху протичащото се. На междинната подпора, с изключение на контролера и завършения по нов метод селектор на трансмисията, са ситуирани и уредите за другите функционалности като контрола на шофирането, бутонът „ Старт/Стоп ”, бутоните за активирането на настройките на опционалните въздушно окачване и на офроуд режими. В пет цвята се предлага коженото съоръжение BMW Individual Merino. Моделите xLine и M Sport обезпечават характерни дизайнерски детайли. В M Sport да вземем за пример това са М волан, таван BMW Individual Anthracite и М педали.
Луксът в Х5 се добавя от четиризонова климатична апаратура. Ексклузивна атмосфера основава панорамният стъклен покрив SKY Lounge, който на мрачно основава визия на обсипано със звезди небе. Размерите му са увеличени с 30 % по отношение на предходния модел. При отваряне на вратите гостите на борда са посрещнати от „ светлинен килим ”.
Освен всички новости е нараснала и функционалността на Х5. Чрез прегъване на задната седалка, която е разграничена в съответствие 40:20:40, размерът на багажника може да се усили от 645 до 1860 литра. За по-удобно товарене задният похлупак е разграничен на две елементи. Те могат да бъдат отваряни автоматизирано и безконтактно. Бутони в багажника разрешават преместването на втория ред седалки, както и прегъване на облегалките на втория и третия ред седалки.

 54-3

Има място за седем души
Новият модел X5 е пораснал с малко, само че по всички индикатори спрямо досегашния вид. Междуосието е увеличено с 4,2 см до 2,98 м, дължината – с 3,6 см до 4,92 м, широчината – с 6,6 см до 2,00 м, а височината – с 1,9 см до 1,75 м. Добавените сантиметри придават на автомобила още по-внушително наличие на пътя, като в същото време подсигуряват повече вътрешно пространство. Въпреки сериозните си размери, „ баварецът “ има очебийно атлетичен контур и стъпва върху джанти с диаметър от 18 до 22 инча.
Големите фамилии ще се зарадват на опцията за трети ред седалки с електрическо контролиране. Бутони в багажника разрешават преместването на втория ред, както и сгъването на облегалките на втория и третия ред седалки. За да е по-лесен достъпът до третия ред, седалките от втория ред се наклоняват напред електрически.

 54-2

Избор сред три мотора
При пазарния старт на новото BMW X5 се предлага избор сред три редови 3,0-литрови мотора с шест цилиндъра. Всички те са свързани с 8-степенна автоматизирана трансмисия и адаптивна системата за задвижване на четирите колела xDrive, която може да насочи 100% от въртящия миг към задния мост. Като базов може да се преглежда дизеловият вид X5 xDrive 30d с мощ 265 к.с. и 620 Нм, който форсира за 6,5 сек до 100 км/ч и харчи приблизително 6,0 л. При другия дизелов модел Х5 М50d са приложени четири турбокомпресора и ресурсът е вдигнат до 400 к.с. и 760 Нм, спринтът до 100 км/ч лишава 5,2 сек, а междинната консумация е 6,8 л. Бензиновият вид Х5 xDrive 40i разполага с 340 к.с. и 450 Нм, набира за 5,5 сек до 100 км/ч и гори 8,5 л. Максималната скорост на всички версии е лимитирана на 250 км/ч.
На първата среща с новото BMW X5 в очи незабавно се набива огромната бъбрековидна радиаторна решетка. Опционално се оферират незаслепяващи лазерни дълги светлини с обхват до 500 м, а серийни са LED фаровете. Предлаганото пневматично окачване с контролиране на равнището на двата моста може да се комбинира с офроуд пакет, който включва блокаж на диференциала на задната ос. На асфалтовите пътища проличават качествата на адаптивното М окачване с интензивно стабилизиране на каросерията против наклоняване в завои. Маневреността и прецизното следване на траекторията са обезпечени от интегралната кормилна система със завиващи задни колела.
Новият модел Х5 предлага и изцяло цифров кокпит, при който инструменталният панел съставлява 12,3-инчов екран, допълнен от още един 12,3-инчов екран за мултимедийната система. Бъдещите притежатели могат да разчитат на най-новите системи за съгласуваност, услуги, сигурност и комфорт, с които разполага BMW.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР