Всеизвестно е, че истината е първата жертва на войната, а

...
Всеизвестно е, че истината е първата жертва на войната, а
Коментари Харесай

Нападението срещу Саудитска Арабия и геополитическите истини и лъжи

Всеизвестно е, че истината е първата жертва на войната, а още повече на подготовката за война. В момента Близкият изток се оказва в необичайно състояние, при което безспорно е осъществено закононарушение, измамлив причинител показва изобилни детайлности за употребяваното оръжие, претекста и времето на осъществяване в поддръжка на своите изказвания, само че жертвата отхвърля да повярва на признаващия виновността си и вместо това упреква трета страна, разяснява английският в. " Гардиън ".

В устрема си да разплете загадката за това кой е направил нападението в събота против саудитски петролни уреди, за което отговорност поеха подкрепяните от Иран йеменски бунтовници хуси, само че за което Рияд и Вашингтон упрекват Техеран, съдът на публичното мнение би трябвало да има поради, че доста от тези, които пристъпват да показват доказателства, с съображение могат да бъдат разказани като хора, които от време на време " оставят истината вкъщи ", прибавя изданието.

Да вземем да вземем за пример американския държавен секретар Майк Помпейо. В устрема си да убеди репортерите в самолета на път за Саудитска Арабия във вторник, че не е допустимо хусите да са направили нападението, той съобщи: " Каквото и да съобщавате за тях, вие казвате " хусите споделиха ", само че би трябвало да кажете " добре известните хуси, които постоянно лъжат, споделиха следното ". Не би трябвало да съобщавате за тях като че те са хора, които споделят истината, като че са хора, които не са изцяло под ботуша на иранците и които по разпореждане на иранците не биха си приписали набези, в които не са взели участие. Именно подобен е казусът тук. "

Независимо каква е репутацията на хусите по отношение на истинността, поразителното в изказването на Помпейо е неналичието на самоусещане. Той наподобява некадърен да си даде сметка, че индивидът, за който работи, лъже безогледно и съвсем ежедневно. Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е направил 12 019 погрешни или подвеждащи изказвания до 5 август, когато е бил 928-ият му ден на власт, демонстрират данни на американския в. " Вашингтон пост ", представени от " Гардиън ".

Според тези данни Тръмп е прескочил границата от 10 000 на 26 април и от този момент е правил приблизително по към 20 неточни изказвания дневно, а от началото на своето президентство е правил ежедневно приблизително по към 13 такива изказвания.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР