Всеизвестно е, че Арсенал изпитва проблеми с намирането на централен

...
Всеизвестно е, че Арсенал изпитва проблеми с намирането на централен
Коментари Харесай

Артета си хареса една от звездите в състава на Джерард

Всеизвестно е, че Арсенал изпитва проблеми с намирането на централен нападател още от времето, когато Робин ван Перси напусна клуба, само че с оглед актуалната форма на младите гении в състава на Микел Артета този проблем може да изчака до лятото. Позицията на разиграващия халф обаче е такава, която не търпи отсрочване, тъй като е очевидно, че никой даже не се приближава до нужното качество в сегашния отбор на „ артилеристите “.

Американското издание ESPN твърди, че испанецът си е харесал една от звездите в състава на Стивън Джерард - Дъглас Луиз.

23-годишният бразилец се трансформира в национал на родината си, откогато подписа с Астън Вила през 2019 година против близо €17 млн. от отбора на Манчестър Сити. Той се наложи в центъра и бързо усили себестойността си двойно, съгласно английското издание Transfermarkt.

В Съединени американски щати настояват още, че през лятото Артета е бил покрай подписа на европейския първенец Жоржиньо от Челси, само че Томас Тухел е решил, че бразилецът с италиански паспорт е прекомерно скъп за проектите му, с цел да разреши да отиде в директен съперник. Самият халф признава, че е наблюдавал договарянията, само че в последна сметка е останал на „ Стамфорд Бридж “.

В момента в Арсенал тази роля е заставен да извършва Томас Партей, само че, въпреки класата на ганаеца да е висока, той не има нужните качества, с цел да бъде еднообразно ефикасен в двете етапи на играта. Все отново при започване на кариерата си в Атлетико Мадрид той играе на десния бек, а след това е изместен в центъра, само че с цел да играе зад хора от ранга на Коке, Маркос Йоренте и Саул Нигез.

„ Топчиите “ ще би трябвало да подготвят най-малко €35 млн., в случай че желаят Дъглас Луиз да се озове на „ Емиратс “ в околните няколко седмици.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР