Всеизвестният факт за широката футболна аудитория: на 5 май Челси

...
Всеизвестният факт за широката футболна аудитория: на 5 май Челси
Коментари Харесай

"Челси" е първият клуб на финал в ШЛ и при мъжете, и при жените

Всеизвестният факт за необятната футболна публика: на 5 май " Челси " довърши обезкуражения " Реал " (Мадрид) с 2:0 на своя ст. " Стамфорд Бридж " в Лондон и се класира за финала в Шампионската лига.

По-слабо известният факт: на 2 май женският отбор на " Челси " разгроми " Байерн " (Мюнхен) с 4:1 на ст. " Кингсмедоу " в лондонското предградие Кингстън и се класира за финала на Шампионската лига при дамите.

Постижението е историческо, тъй като в никакъв случай до момента един клуб не беше стигал в един сезон до финала на най-престижния европейски шампионат и при двата пола. При мъжете " Челси " ще спори за трофея за трети път, откакто загуби борбата през 2008 година против " Манчестър Юнайтед " и я завоюва през 2012 година против " Байерн ", и двата пъти с дузпи.

При дамите " Челси " в никакъв случай не бе стигал финала в ШЛ, а в този момент стана и изобщо първият британски отбор, който ще взе участие в последния мач, след " Арсенал " през 2007 година Любопитното е, че в треньорския екип на оня отбор на " артилеристките " помощник е Ема Хейс, която в този момент е управител на " сините " дами.

" Това е голямо достижение - разяснява триумфите на своята колежка и нейните възпитанички треньорът на мъжкия отбор на " Челси " Томас Тухел по време на конференцията след отстраняването на " Реал ". - Много сме щастливи, тъй като ние сме един клуб. Да сме по едно и също време на край в този шампионат е ужасно. От името на целия тим приветствам девойките. "

Изгряващата звезда на " сините " Мейсън Маунт също изрази възхищението си, споделяйки в Туитър новината за двойния триумф, съпроводена с коментар " Какъв клуб! " и синьо сърце.

What a club
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР