Всеизвестен факт е, че трябва да внимаваме какво ядем. Разбира

...
Всеизвестен факт е, че трябва да внимаваме какво ядем. Разбира
Коментари Харесай

Изпитвате ли непоносимост към въглехидрати? Ето как да разберете!

Всеизвестен факт е, че би трябвало да внимаваме какво ядем. Разбира се, организмът е този, който алармира коя храна избира и коя му вреди. Всеки артикул има по нещичко, което би помогнало за положителното действие на организма. Въпросът е да подберете менюто, което ще повлияе най-положително върху него.

Въглехидратите са един от най-важните детайли за организма. Те могат да дадат доста, само че и да лишават също толкоз. Съществуват потребни и нездравословни въглехидрати, поради което е значимо да подбирате продуктите, които консумирате. Някои ще ви дадат мощ, сила и здрава имунна система, а от други ще получите екстра килограми и по-голям риск от редица заболявания.

Ако усещате нещо не както би трябвало, откакто хапнете порция печени картофи или някой махленски сандвич на крайник, може би самите вие не осъзнавате, че тялото и организмът ви не понасят въглехидратите.

С отговорите на идващите няколко въпроса ще разберете дали имате нетърпимост към въглехидрати.

 Непоносимост към въглехидрати Снимка: Yordanka Kovacheva

1. Килограмите идват ли ви допълнително?

2. Умората наляга ли ви постоянно, изключително след щедро ядене?

3. Водите ли деен метод на живот или всекидневието е обвързвано с повече стоене на едно място?

4. След консумация на въглехидрат – нещо сладко, тестено или друга храна, желаете ли още?

5. Чувствате ли се замаяни, когато не сте хапнали нищо?

6. Имате ли нараснали равнища кръвната захар?

7. Някой от следните проблеми безпокои ли ви – бодърствуване, мускулни болки, акне, меланхолия, проблеми с хормоните?

След като отговорите на тези въпроси, сумирайте резултат и в случай че имате повече Да-та, пробвайте да измененията хранителния си режим за интервал от 2 седмици. Изключете от менюто източниците на скорбяла – плодове, картофи, тиква, царевица, морков.

Наблегнете на продуктите, които съдържат комплицирани въглехидрати – бобови култури, киноа, елда, зеленолистни зеленчуци, авокадо, зехтин, цитруси, ягоди, киви, зелена ябълка. Нека всичко бъде в умерени количества.

 Вместо въглехидрати

След като времето изтече, би трябвало да изпитате облекчение, променяйки отговорите на някои въпроси от теста. Те ще са разнообразни поради веществата, които сте поели, а точно потребни въглехидрати, които ще влияят на кръвната захар, килограмите и силата ви.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР