Всеизвестен факт е, че медитацията подобрява концентрацията и настроението, забавя

...
Всеизвестен факт е, че медитацията подобрява концентрацията и настроението, забавя
Коментари Харесай

Какви са ползите от медитацията

Всеизвестен факт е, че медитацията усъвършенства концентрацията и настроението, забавя стареенето и понижава напрежението. Много звезди се оправят с проблемите си точно посредством медитиране. Тя не лишава доста време дневно. Достатъчни са по 20 минути дневно, заран и вечер. Медитацията доста усъвършенства и типа на кожата, оказва помощ ни да премислим всяка обстановка и да намерим решения на проблемите си.
1. Как медитацията прави душeвността ни уравновесена? - затворете очите си. Със сигурност първото нещо, което изниква в съзнанието ви са всички паники и проблеми, които имате.Представете си обаче, че гледате всичко това в профил. Учудващо е, само че след 5-10 минути тези мисли стопират да се въртят в главата ви и вие стартирате да осъзнавате в действителност какъв брой маловажни са те. Започват да ви идват на разум доста нови хрумвания, посредством които да се справите с проблемите си. Ставате продуктивни и стартирате да мислите за бъдещето си, настава тишина и непорочност в мислите ви и по този начин стартират да се раждат новите хрумвания, за които в елементарна среда, може би няма да се сетите.
2. Как медитацията въздейства на хубостта ни? - потвърдено е, че медитацията се отразява доста добре на кожата ни. Отпускайки мозъка и съзнанието си, лицето ни придобива спокоен тип. Само 5 минути след началото на медитацията, кожата стартира да се отпуска и изражението става по-нежно и меко. Доказано е, че стресът въздейства извънредно неподходящо върху здравето на кожата ни, а медитацията се бори точно с него. Той е провинен за появяването на акне, бледост и сив загар.Медитацията понижава хормона на напрежението и успокоява мозъка. Тоест, справяйки се със напрежението, посредством медитацията подобряваме и типа на кожата ни доста. Ако медитирате постоянно, ще забавите стареенето на кожата си и появяването на фини линии и бръчки. Също по този начин ще удължите живота си с 5 години.
3. Как трансформира мисленето ни медитацията? - тя в действителност не трансформира хода на събитията към нас, а просто ни кара да ги приемем такива, каквито са и да намерим метод да се оправим с проблемите си. Кара ни да забележим света по друг метод и даже да намерим позитивното в проблемите си. Помага ни да преосмислим дейностите си и да вземем вярното решение, без да ненужно напрежение. Когато мозъкът е укротен и не е уплашен, мислим по-трезво над нещата и сме способни да вземем по-адекватни решения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР