Все се е чувало и виждало лозе на баир или

...
Все се е чувало и виждало лозе на баир или
Коментари Харесай

Зелена светлина: Лозе на покрива

Все се е чувало и виждало лозе на хълм или лози по фасадата на блокове, само че лозе на покрива - това е нещо напълно ново и друго. Американска иновация, която печели огромна известност в Ню Йорк. Предприемачът Девин Шумакър избрал покрива на остаряла коробастроителница в Бруклин, с цел да засади там лозите и фантазиите си.

Девин Шумакър, притежател на първото лозе на покрив: Това е първото лозе на покрив. В саксия има 4 лози, тъй че общо имаме 168.
Шумакър се захванал с лозето през 2012-та. В продължение на четири години той настойчиво проучвал разновидностите за развъждане на грозде в градски условия.

Девин Шумакър, притежател на първото лозе на покрив: Всъщност, искахме да създадем градски оазис. Тук има лози, хамаци, зони за отдих.
Според Шумакър градското лозарство има доста преимущества - съвсем липсват болести по насажденията. Постоянните въздушни течения не разрешават разпространяването на гъбични инфекции, а в това време растенията са изложени на щедро слънце.

Първото производено градско вино от лозето на покрива ще се появи идната година. Шумакър разпорежда очаквания, че то ще бъде с доста положителни качества, които ще оправдаят и цената му. По-добре е да не я загатваме към този момент. Цифрата заплашва да провокира световъртеж. Нека се ограничим до количеството.
Девин Шумакър, притежател на първото лозе на покрив: Планираме да произведем по 300 бутилки всяка година.
Дали тази годишна продукция може да върне вложенията? Отговорът на разумния въпрос идва с добавената стойност на ситуацията. Много е значимо къде човек разпуска с чаша в ръка, а винарната на Шумакър предлага разнообразна и приятна конюнктура плюс събития. Като образуване на кино вечери и курсове по йога. Или като съзерцаване, пресяване на мислите, търсене на истината във виното и приятните диалози. Лозето може и да желае мотика, само че това на Шумакър предлага доста спомагателни екстри в добавка към изтънчените винени сортове.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР