Все повече успели, знаещи и можещи хора започват да се

...
Все повече успели, знаещи и можещи хора започват да се
Коментари Харесай

Борисов: Все повече успели, знаещи и можещи хора започват да се връщат в България заради добрите заплати

Все повече съумели, знаещи и можещи хора стартират да се връщат в България поради положителните заплати на висококвалифицирания личен състав. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на посещаване в Стара Загора, където се срещна с служащи от разнообразни компании, съобщи организация „ Фокус “.

„ Огромни високо софтуерни фабрики се вършат в Кърджали, плюс обществени центрове за служащите. В Русе пък се строят най-високо софтуерните артикули, които отиват 100% за Германия “, сподели Борисов, като добави, че най-скъпите камери на „ Мерцедес “ се създават в Русе.

Според него заводите в Русе работят с 20% по-голям потенциал от тези в Чехия.

„ Немците фактически споделят, че българите са неповторими като служащи. В същото време от ден на ден съумели, знаещи и можещи хора стартират да се връщат в България. Защото заплатата на шефа на един цех, да не го споделям кой е, е от 15 000 евро нагоре. А междинният високо дипломиран личен състав получава по 5-6 хиляди евро. А 1300 лева плюс ваучери за храна взимат останалите служащи там “, разяснява министър-председателят.

Премиерът уточни, че Шумен има пет сходни завода и сподели, че е подготвен да се обзаложи, че там ще се вършат шаситата на BMW.

Борисов разгласи, че идната седмица в Пазарджик ще бъде открит нов немски авто цех, както и пътят  Пловдив – Асеновград.

 „ Те по тази причина буйствувам - гняв ги е, тъй като виждат, че и приходите се подвигат, и вложенията са огромни. Виждате, президентът, като има нещо хубаво, вика: „ Това хубаво, това хубаво “. А другояче неприятното единствено за държавното управление. Разбира ме ги, и те водят своята политическа тактика “, доплъни той.

Премиерът сподели още, че на идващото съвещание на Министерски съвет ще бъдат отпуснати към 500 хиляди лева за придобиване на частните улици на Азотно-торовия цех в Стара Загора.

„ Оставям на публицистите да схванат кои са правили този цех през 2006 година ГЕРБ изобщо ги е нямало на картата тогава “, разяснява Борисов, като добави, че не може в центъра на България на 1500 дка да не могат да дойдат вложители, тъй като е земята е частна.

 „ На хората тук съм пристигнал да кажа, че всичко това ще го свършим. Исках да дойда да го видя, тъй като кметът ми обясняваше и аз не можех да допускам. Така че ще купим тези 80 дка и ще ги дадем “, съобщи Борисов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР