Все повече употребявана и предпочитана веган козметиката си проправя път

...
Все повече употребявана и предпочитана веган козметиката си проправя път
Коментари Харесай

Веган козметика – не само за вегани

Все повече използвана и желана веган козметиката си проправя път в грижата за хубост, дружно с насърчаването на съзнателна грижа без свирепост към животните.

И тъкмо както веган кремовете и лосионите за тяло към този момент се оферират съвсем на всички места, време е и за цветната козметика!

Несъмнено най-голямото преимущество на известната веган козметика е нейният натурален състав, който е подобаващ даже за доста сензитивна кожа. Това обаче не е единственото преимущество, тъй като концепцията за веган другарската козметика е по-дълбока, а точно съзнателната грижа, в която няма място за пострадване на животните. По този метод, избирайки веган козметика, изключително сертифицирана, можете да сте сигурни, че тя не съдържа скотски съставки и че цялото произвеждане се прави без присъединяване на животни.

Какво значи, че козметиката е подобаваща за вегани?

Преди да преминем към ревюто на веган козметика за грим, на която си коства да се обърнете внимание, дано разберем какво значи, че козметиката е веган и значи ли, че такава козметика не е тествана върху животни?

Най-общо казано, веган козметиката не съдържа съставки от скотски генезис. Това важи и за пигменти, получени от животни и скотски артикули, като мляко, яйца, пчелни артикули. Освен това такава веган козметика няма и не е имала контакт с тези съставки. Важно е, че тази козметика не се тества върху животни.

Ако търсите веган козметика, проверете дали е сертифицирана от самостоятелни институции.

Що се отнася до състава на такава козметика, опциите тук са безкрайни, тъкмо както даровете на природата. Основата постоянно е растителна суровина, само че си коства да се означи, че веган козметиката не е същата като натурална или органична козметика.

По-важното е какво не съдържа козметиката. В тях да вземем за пример няма да намерите колаген, тъй като се получава от рибена кожа, и еластин, който е скотски протеин. Разбира се, можете да изберете козметика, която съдържа растителни други възможности на тези съставки, само че грижата за веганите е обвързвана с елиминиране на скотски източници. Това става без да се отразява на резултатите от грижите.

Веган козметиката е толкоз ефикасна, колкото и обичайна козметика, което се дължи на употребяваните съставки, които могат да идват от природата или от лаборатория. Веган козметиката за грим е най-често минерална козметика.

В момента доста козметични марки оферират козметика, обозначена като веган, а изборът им е в действителност богат.

Цветна веган козметика

Сенките за очи и хайлайтърите са козметиката, която ще придаде характерен темперамент на вашия грим. Благодарение на мощно пигментираните сенки, очите ви ще станат по-изразителни, а благодарение на пастелните сенки ще получите грациозен, внимателен грим.

Хайлайтърът се употребява за придаване на здравословен искра и поправяне на формата на лицето. С негова помощ можете да подсилите и грима на очите – хайлайтърът се употребява в ъглите или в средата на клепача, с цел да придаде триизмерност и оптически да усили окото.

Веган сенки за очи

Веган сенките за очи не се разграничават от класическите. Отличават се с отлична устойчивост и съвършена покривност. Работата с тях е приятна, защото нормално са мощно пигментирани и имат приятна текстура, което значи, че ви би трябвало малко козметика, с цел да я разпределите отмерено върху клепачите. Има веган сенки за очи с разнообразни покрития – тъй че имате избор от матови, сатенени, железни и мощно блестящи сенки и даже с искра, с помощта на които ще създадете блестящ вечерен грим.

Предимства на веган сенките за очи:

  • нежни към очите
  • налични мокри и сухи формули
  • те се нанасят елементарно и комфортно
  • не основават линии
  • прилепват добре към кожата
  • мощно пигментирани
  • оферират се в доста цветове и покрития

Въпреки, че козметиката се отличава с отлична устойчивост, коства си да употребявате основата, с цел да подобрите резултата, тя ще направи цвета по-равномерен, можете да я употребявате и за прикриване на тъмни кръгове под очите.

Веган хайлайтър

Веган хайлайтър в композиция с бронзант може да промени чертите на лицето ви. Можете да го нанесете сами, с цел да придадете на кожата си здрав искра и да наблегнете бузите си.

Можете също по този начин да употребявате хайлайтъра върху клепачите или цялото тяло, да вземем за пример върху деколтето, с цел да наблегнете тена. Хайлайтърите се употребяват в техниката стробинг, където се акцентира формата на скулите, линиите на носа и устата.

Можете да избирате сред минерални и веган хайлайтъри, които сполучливо да съчетаете с цвета на кожата си. Тонът му е значим тук, тъй че има хайлайтери в леден колорит, да вземем за пример розово, цвят шампанско и с железни сребърни частици, и хайлайтери в топли нюанси като праскова и портокал или със златисти частици.

Предлагат се и минерални хайлайтери за очи. Завършекът може да бъде тънък и сатениран. Едно нанасяне е задоволително, с цел да получите резултата на блестяща повърхнина. Ако желаете резултат на искра, просто нанесете още един пласт.

Предимства на веган хайлайтърите за кожа:

  • можете да ги употребявате за лицето, деколтето и цялото тяло
  • придават на кожата здрав и лъчезарен тип
  • овлажнява и се грижи за кожата
  • лека разнасяща се формула
  • издръжливи
  • предлага се в разнообразни тонове и покрития
  • опаковани в екологични опаковки

Добро решение е палитра за контуриране и наблягане на тена. Палитрите са съобразени с тена, тъй че ще намерите светла палитра за светла кожа, междинна – за маслинена кожа и тъмна – за тъмна кожа.

Веган декор дьо загар – изпробвайте го с убеденост

Когато приказваме за веган декор дьо загар, нормално имаме поради минерални декор дьо тени, които са същински шлагер в грима. Това се дължи на техния състав – съдържат тънко смлени минерали и други добавки, с помощта на които съвършено покриват и работят с кожата. Не е всичко. Веган минералните декор дьо тени усъвършенстват положението на кожата и я защищават от UV радиация с помощта на включените филтри. Не нервират и не запушват порите, по тази причина се предлагат даже и на хора с акне, сензитивна и алергична кожа.

Минералните декор дьо тени са толкоз леки и деликатни, че могат да се употребяват от хора, които до момента са избягвали флуиди и декор дьо загар от боязън от претоварване на кожата или резултат на маска.

Предлагат се да вземем за пример насипни минерални основи които ви разрешават да постигнете разнообразни равнища на покритие посредством леко балансиране на цвета до приблизително покритие, със сатенено, сияещо или изцяло матово покритие.

Предимства на минералните декор дьо тени:

  • идеално изравняват тена на кожата
  • прикриват несъвършенствата
  • обезпечават натурален резултат (без маска)
  • съвършен за хора, които не обичат тежка козметика

Веган основите не са единствено минерали. Натурален веган крем декор дьо загар Benecos е основан на подхранващи растителни съставки като масло от жожоба, дестилат от алое вера, масло от шеа и лецитин. Марката PuroBIO предлага кремообразен декор дьо загар и прахообразен декор дьо загар, които не съдържат парабени, силикони, вазелин, синтетични емулгатори и почистващи сътрудници, а формулата е богата на естествени съставки.

Веган козметика – обобщение

Веган гримът е безвреден и ефикасен. Базирани са главно на тествани съставки от растителен генезис, а свойствата им са необятно известни и ценени в козметичната промишленост. В техния състав ще намерите, апропо, водорасли, алое, ябълков пектин, зехтин, билкови екстракти и зелен чай, както и плодови и зеленчукови пигменти, да вземем за пример цвекло. Това е една от аргументите тази козметиката да се предлага на хора с сензитивна кожа, защото потреблението й е обвързвано с по-малък риск от раздразнения.

Какво ще кажете за издръжливостта на грима? На процедура растителната козметика се отличава със забележителна продължителност и успеваемост. Нещо повече, козметиката е извънредно ефикасна. Това се дължи на обстоятелството, че те нормално са мощно пигментирани, тъй че малко количество да вземем за пример сенки за очи или червило е задоволително, с цел да се получи приемлив пъстър резултат. Добавяйки към това елементарно нанасяне и даже разнасяне, може би е време да включите веган грима във вашето всекидневие? Тествайте растителни спирали, веган декор дьо загар за лице или минерални хайлайтъри и вижте дали кожата ви ги харесва!

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР