Все повече училища в Благоевград предлагат специалности, съобразени с пазара

...
Все повече училища в Благоевград предлагат специалности, съобразени с пазара
Коментари Харесай

Все повече училища в Благоевград с технически и IT специалности

Все повече учебни заведения в Благоевград оферират специалности, съобразени с пазара на труда. Наред с образованията по езици, доста от междинните учебни заведения към този момент са разкрили паралелки с профили ориентирани към софтуерните и хардуерните науки, механически и IT специалности, както и с специалности търсени в областта на услугите.

Благоевград

Божидар е единадесетокласник в благоевградското 5-о приблизително учебно заведение, в което от идната образователна година се разкрива нова компетентност. Тя има за цел да приготви учениците за практическа работа в областта на графичния и уебдизайна.

Божидар Ангелов, възпитаник: Много значимо е при избирането на бъдеща специалност е да е нещо, което ще бъде вечно, нещо което да бъде разрастваща се специалност, което е едно от нещата в 5-о учебно заведение - “Графичен дизайн ”. В момента знаете има огромна ниша за IT експерти, за графични дизайнери, хора които се занимават с тази позиция.

При избора на учебно заведение значимо е желанията на учениците да бъдат съобразени с ползите и пристрастеностите им, поучават експертите.

Мария Ваклинска, началник на кариерно насочване към ЦЛТРД: Те идват с настройката “да ми кажете какво да работя ”, при което ние обясняваме, че не споделяме кой какво да работи, разкриваме техните качества, техните ползи, къде са мощните, къде са слабите им страни тъй че да могат да създадат собствен стимулиран избор.

На учебна гледка в Благоевград опциите на своите образователни заведения, както и достиженията си през годините показаха 8 междинни учебни заведения, както и езикови школи и занимални.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР