Все повече у нас навлиза тенденцията популярните личности да рекламират

...
Все повече у нас навлиза тенденцията популярните личности да рекламират
Коментари Харесай

Звездни пепелници

Все повече у нас навлиза наклонността известните персони да популяризират разнообразни артикули в обществените мрежи. Рокли, козметика, обувки, хранителни добавки. Според броя почитатели цените варират от 500 до 5000 лв., според от акцията. Едва ли тези пари се регистрират в годишните данъчни заявления, само че това си е проблем на Национална агенция за приходите.

Фирмите реализират резултат, тъй като някои от звездите ни към този момент са бранд, други се радват на огромна популярност поради сферата, в която работят – артисти, актьори, даже плеймейтки.

От няколко месеца насам обаче се вижда една неприятна наклонност, дали е законова – има си хора, които би трябвало да се произнесат. Но огромна част от звездите популяризират марка цигари и в случай че отворите Instagram профилите им ще видите десетки фотоси, на които подърпват папироси. Тези, които не пушат, просто щракат един провокационен кадър с повърхностно метната кутия.

Проблемът е, че огромна част от почитателите им са младежи. На които подсъзнателно им се натяква, че е крепко да се пуши. Ами не е. Същите тези звезди надали ще желаят сегашните или бъдещите им деца да посегнат към цигарите от ранна възраст. Но пък за пари са подготвени да ги популяризират.

Сред рекламиращите са Николета Лозанова, Поли Генова, Мария Илиева, Азис, Тита, Криско – изобщо, който по-известен се сетите е в кюпа. Цигарите се трансфораха и в фон на клипове.

Разбира се, и в тази тенденция сме на светлинни години от западния шоубизнес. Звезди от ранга на Гари Купър, Кларк Гейбъл, Джоан Крофърд, Спенсър Трейси, Хенри Фонда, Джон Уейн са получили милиони от тютюневата промишленост. Наливали са се пари в продължение на три десетилетия да се внушава, че пушенето е белег за неустрашимост при младежите и женственост при девойките.

В днешни дни обаче всеки човек има достъп до информация. Пушенето не води до нищо хубаво. Рекламата на тютюневи произведения у нас е неразрешена. Но пък се употребяват малки врати в обществените мрежи, а нашите звезди не отхвърлят някой лев странично. Защото са небогати и подготвени на всичко.

Само че в един миг се трансфораха в звезди пепелници. Дано се осъзнаят, че като известни хора не би трябвало да дават неприятен образец. Засега очевидно не им пука. На законодателите – също. а на нас ще ни
запука ли?

Източник: tialoto.bg

Снимка: Instagram
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР