Все повече търговски обекти фалират в Благоевград. Високите наеми и

...
Все повече търговски обекти фалират в Благоевград. Високите наеми и
Коментари Харесай

Все повече магазини затварят в Благоевград

Все повече търговски обекти банкрутират в Благоевград. Високите наеми и неналичието на клиенти са измежду главните аргументи за затварянето на магазини в града. Наемите за помещение на основната комерсиална улица са сред 2 000 и 5 000 лв. на месец.

Според търговци хората избират да купуват артикули от първа нужда като храна и медикаменти и все по-рядко влизат в магазините за облекла и обувки. Причина за намалялото ползване е и че много от фамилиите живеят и работят в чужбина. Търговски обекти банкрутират и поради неналичието на туристи, изключително през последната една-две години. Няма ги македонците и гърците, които постоянно идваха да пазарят в града.

" Лошото е, че сега се натрупват няколко рецесии, като се стартира от здравна рецесия, през демографска рецесия, мине през икономическа рецесия. В момента напълно обикновено е при понижено произвеждане да има и понижена заплата и банкрутирали бизнеси и не е обикновено всичките от страна на бизнеса да желаят помощ от държавата”, разяснява ръководителят на Търговско-промишлената палата в Благоевград Ромео Шатев.

Празните пространства на комерсиалната улица в Благоевград са нормална панорама през последната година.

" Нямам визия по какъв начин ще се оправи тоя град, тъжно”, разяснява гражданин.

" Еми хората нямат пари по какъв начин да купуват, като е паднала покупателната дарба на човек, ето и аз не закупувам нищо”, разяснява различен.

Благоевградска област продължава да е в челните места по най-нисък месечен приход на човек. Средната брутна работна заплата в частния бранш не надвишава 800 лв..
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР