Все повече страни в Европа обмислят премахване или облекчаване на

...
Все повече страни в Европа обмислят премахване или облекчаване на
Коментари Харесай

Практични съвети за безопасно пътуване в ЕС

Все повече страни в Европа обмислят унищожаване или облекчение на рестриктивните мерки за пътувания през лятото, в случай че здравната обстановка разрешава. Хората, които биха желали да се възползват, ще би трябвало да съблюдават инструкциите за хигиена и сигурност на националните управляващи. Европейската комисия показа насоки и рекомендации, с цел да помогне за съгласуване на условията в границите на Европейския съюз.

Препоръки на Европейската комисия за безвредно пътешестване

1. Резервирайте билетите и се регистрирайте онлайн, с цел да избегнете по опция опашките.

2. Спазвайте обществена отдалеченост при оставяне на багажа, инспекции за сигурност, натоварване и взимане на багажа.

3. Броят на пасажерите може да бъде по-малък от нормално и може да бъдете помолени да седите на разстояние от другите пасажери, които не са част от фамилията Ви.

4. Ако е мъчно да се подсигурява спазването на отдалеченост, може да бъдете помолени да носите маска.

5. По време на пътуването може да не се оферират храни, питиета и други артикули.

6. Превозвачите могат да слагат защитни бариери в транспортното средство - да вземем за пример, сред пасажерите и водача на рейс. Може да бъдете помолени да се качите от задната врата.

7. Шофьорите следва да отварят вратите автоматизирано на всяка спирка, с цел да не се постанова на пасажерите да допират копчета или дръжки.

8. Гарите, пристанищата и летищата следва да обезпечават постоянно разчистване и стерилизация и да следва да има санитарни препарати, в това число в транспортното средство.

9. Следва да има подобаваща вентилация във всички типове превоз.

10. При отменяне на билети пасажерите могат да избират сред възобновяване на средствата и пренасочване. Ако превозвачът предлага ваучер, правото Ви да желаете възобновяване на средствата остава в действие.

По време на спор на 28 май депутатите от парламентарната комисия по превоз и туризъм приканиха за незабавна финансова поддръжка за туристическата промишленост и заделянето на специфичен бюджет за бранша.

Престой в хотели

Гостите на хотели и на други институции, предлагащи престой, следва да съблюдават обществена отдалеченост, когато се намират в общи елементи. Те следва да се преценяват и с други ограничения за попречване на инфекции - да вземем за пример, да употребяват кърпичка или лакътя си при кашляне или кихане, да мият постоянно ръцете си и да носят маски за лице.

Туристическите институции следва да дават на гостите си ясна информация още преди идване и би трябвало да имат проект за дейности, в случай че се откри съществуване на заболели хора. Те би трябвало постоянно да почистват постоянно докосвани повърхности и да имат положителни системи за вентилациия. Персоналът в хотелите би трябвало да получи главно образование за попречване и надзор на инфекции.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР