Все повече ще имаме отваряне на българското общество и на

...
Все повече ще имаме отваряне на българското общество и на
Коментари Харесай

Атанас Славов: Европейската прокуратура няма да подмени липсващата реформа в българската

Все повече ще имаме отваряне на българското общество и на българските институции към юрисдикцията на европейската прокуратура. Европейската прокуратура няма по какъв начин да подмени изчезналата промяна в българската.
Това разяснява пред БНР Атанас Славов, учител по право в Софийския университет.

„ Изборът на Лаура Кьовеши за европейски основен прокурор е значим – първо, тъй като тя е потвърдила своята самостоятелност и увереност да се бори против корупцията на високо равнище, и второ, поради решимостта на европейските институции да промотират правилата на господство на правото с необикновен акцент върху протичащото се в нашия район “, сподели още Славов.

„ Това, че Кьовеши беше определена макар волята на личната си страна, значи, че Европейският съюз няма да изостави проблемите, свързани с върховенството на правото в нашия район. Това може да ни радва, имайки поради положението на правовата страна в България, в това число и последните опити за въздействие върху българския съд “, добави той.

Атанас Славов изрази вяра, че екипът на Кьовеши ще е задоволително неутрален, с цел да не се поддава на евтини политически компании. Според него ще е забавно по какъв начин българската прокуратура ще се сработи с европейската.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР