Все повече се търсят хора с разнообразни умения, с мисленеТехническите

...
Все повече се търсят хора с разнообразни умения, с мисленеТехническите
Коментари Харесай

Кодирането не е ключова предпоставка за ИТ кариера

Все повече се търсят хора с разнородни умения, с мислене

Техническите умения са в действителност значими, само че с възхода на изкуствения разсъдък, на напред във времето излиза творчеството

Мнозина се притесняват, че ще станат неконкурентни в софтуерния бранш, в случай че не имат умеенето да програмират. Но съгласно мениджъра на лондонския кампус за споделена работа на Гугъл, техническите умения не са основна причина за кариера в ИТ бранша.

Когато за първи път влиза в софтуерната сфера, Сара Дринкуотър смята себе си за „ просто един кодер ”. Но това усещане се оказва погрешно. Попадайки в страхотна компания като Гугъл, тя вижда там невероятни мениджъри по развиване на бизнеса, търговци, експерти по продажби и други механически хора. „ Големите компании имат потребност от всички тези умения ”, споделя Дринкуотър пред CNBC.

Лондонският кампус на Гугъл е приел няколко започващи компании, на които дава опция да работят и да развиват бизнеса си. Тези компании нямат нищо общо с Гугъл – планът на интернет колоса цели да им помогне на ранния стадий на развиване.

Появата на изкуствения разсъдък (AI) значи, че софтуерните чиновници към този момент не се нуждаят от техническо ноу-хау, защото AI е в положение да автоматизира доста от процесите, свързани с работата с цифрови платформи.
още по тематиката
Очевидно е, че техническите умения са в действителност значими, само че с възхода на AI ще виждаме от ден на ден технологии, които и неподготвени механически хора могат да употребяват, с цел да задвижат AI в започващите компании, счита Сара Дринкуотър.

Тя самата идва от сферата на филантропични науки и твърди, че компаниите от бранша на технологиите от ден на ден търсят гении от креативните промишлености, както и инженери. Дринкуотър отхвърля даже автобиографиите като документ, удостоверяващ какъв брой сполучлив е даден експерт,обяснявайки, че промишлеността към този момент се нуждае от хора с разнородни умения.

„ Мисля, че автобиографиите са малко остарели ”, споделя тя. „ Все повече се касае за умения, от ден на ден става въпрос за мислене. В дребния стартъп имате потребност от някой, който се усеща удобно с идването си и стартира да прави работа ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР