Все повече са атаките с политически цели. Тези действия не

...
Все повече са атаките с политически цели. Тези действия не
Коментари Харесай

Кибератаките с политически цели стават все повече

Все повече са офанзивите с политически цели. Тези дейности не целят приключване на информация, а да кажат " ние ви атакувахме, няма по какъв начин да си отворите уеб страницата ", сподели пред медиите националният координатор по киберсигурност Петър Кирков.

 

Кибератаките са всекидневие. Заради несполучливата офанзива против институции преди към две седмици атакуващите трансформираха тактиката си. Нашата работа е да усъвършенстваме системата от отбрана, сподели още Кирков.

 

Според него киберзащита не би трябвало да има единствено за страната.

Киберзащитата би трябвало да има и за бизнеса. За страдание единствено 1/3 от компаниите образоват чиновниците си. Затова и страната пробва да увеличи това равнище. 

 

Кирков взе участие в самодейност на Министерството на електронното ръководство за валидиране на пощенско-филателно издание, отдадено на десетото издание на „ Европейския месец на киберсигурността “.

 

С близо 20 на 100 е растежът на хакерските атаки против бизнеса на годишна база, сподели министърът на електронното ръководство Георги Тодоров.

По думите му аргументите са сложни. Технологиите се развиват все по-бурно, а бизнесът не е толкоз деен. Все повече би трябвало да се обръща внимание на осведоменост, зоркост и образование, а освен на еднократни дейности. Това би трябвало да е непрестанно, сподели Тодоров.

Министерството инициира диалози с бизнеса, на които ще бъдат разисквани съответни ограничения и дейности. Ведомството може да даде експертиза, сподели Тодоров.

 

 

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР