Все повече родопчанки търсят работа зад граница. Обикновено се грижат

...
Все повече родопчанки търсят работа зад граница. Обикновено се грижат
Коментари Харесай

Българки слугуват на милионери за по 900 евро на месец

Все повече родопчанки търсят работа зад граница. Обикновено се грижат за възрастни хора, най-често в Италия, част от които са милионери, само че все пак им заплащат мизерни пари.

При все, че работата им е извънредно тежка, домашните помощнички рядко взимат повече от 900 евро за месец. Част от възнаграждението на гледачките на възрастни хора се поема от страната, а останалото – от работодателя.

 

В други случаи заплатата е обезпечена напълно от този, за който се грижат, или пък от семейството/близките му.

 

„ Работих при дядо италианец, който имаше 3 млн. евро в сметката си. Живееше в скромна къща на село. Заплатата ми беше 900 евро, която ми плащаха неговите родственици. Успял е да спести всички тези пари посредством работа и разнообразни схеми, до момента в който е бил шеф на огромно стопанство, включващо доста фермери от района. Така твърдяха околните му.

 

Този човек в никакъв случай не е ходил на отмора и не е виждал морето. След гибелта му всичките му капитали останаха благосъстоятелност на родственици, които най-вероятно също няма да пипнат от тях “, споделя една от дамите на гурбет зад граница.

 

Почти същата е и обстановката в останалите европейски страни, където българки от години всеобщо търсят прехранване. Една от първите дестинации за гледачките обратно през годините бе Гърция, защото се намира наоколо до страната ни, а и заплащането, което се оферираше там, бе високо спрямо това в България. И към днешна дата доста българки гледат остарели хора в Италия, Испания, Гърция, Кипър, Англия и Швейцария.

Инфо: Уикенд

Тагове: слугини милионери гледачки възрастни хора мизерно заплащане робство
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР