Все повече работодатели се принуждават да пускат служителите си в

...
Все повече работодатели се принуждават да пускат служителите си в
Коментари Харесай

Все повече фирми режат заплати


Все повече работодатели се принуждават да пускат чиновниците си в неплатен отпуск или да вкарат хоум офис, с цел да могат да понижат заплатите. Част от компаниите са принудени да подхващат сходни ограничавания поради свитите си доходи в резултат на коронакризата. Това демонстрират данните на Национален статистически институт от извършено през август бизнес проучване измежду нефинансовите предприятия.

Целта на проучването е да даде информация за резултата на изключителното състояние и последвалата епидемиологична конюнктура, обвързвана с COVID-19, върху засегнатите браншове на стопанската система в страната.

34.7% от участвалите в анкетата компании показват, че през юли са имали понижение в приходите от продажби на артикули или услуги спрямо юни, 46.5% са показали, че не е имало смяна в приходите от продажби, а за 18.4% е имало нарастване.

Разпределението по стопански действия демонстрира, че 44.6% от компаниите в стопански действия " Култура, спорт и развлечения, ремонт на домашен движимости и други действия " имат спад в приходите, за промишлеността този условен дял е 37.6%, а за дейностите " Търговия, превоз и ресторантьорство " и " Строителството " - надлежно по 32.8%.

23.4% от нефинансовите предприятия са създали стъпки за прилагане на " заплатен отпуск ", следват " неплатен отпуск " - 12.7%, и " отдалечена форма на работа " - 10.7%. Освобождаване/съкращаване са създали 7.9% от участвалите в анкетата предприятия

За септември 93.4% от интервюираните нефинансови предприятия предвиждат, че ще продължат актуалната си активност, 3.4% - че ще преустановят краткотрайно активността си, а 1.4% - че ще прекратят активността си.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР