Все повече работодатели предлагат гъвкави условия на труд, например възможност

...
Все повече работодатели предлагат гъвкави условия на труд, например възможност
Коментари Харесай

7 неща, които трябва да знаете, преди да започнете да работите от вкъщи

Все повече работодатели оферират гъвкави условия на труд, да вземем за пример опция за работа от у дома. Тази алтернатива има своите плюсове и минуси и е добре да обмислите и двете, преди я изберете.

Според Business Insider да вземем за пример има 7 неща, които сигурно би трябвало да имате поради, преди да започнете работа от вкъщи.

1. Всички ще си мислят, че нищо не вършиме и можете да им вършите услуги.

Близките ви евентуално непрекъснато ще ви молят да им помагате с някакви битови задания единствено тъй като не сте в офиса. Трябва обаче да поставите ясни граници - това, че сте у дома, не значи, че нямате работа.

2. Трябва сами да се организирате.

Когато човек самичък управлява заетостта си, е допустимо да се отпусне и постоянно да се разсейва. Определете си прецизен график (може и да са обичайните работни часове от 9 до 17 - 18 ч.) и се старайте да ги спазвате.

3. Трябва да си създадете подобаващ работен ъгъл.

Ако желаете да сте оптимално съсредоточени, обособете си обособен ъгъл у дома, който да ви е единствено за работа. Подредете го съгласно усета си, тъй че да ви е прелестно да сте там.

4. Обличайте се, въпреки че сте си вкъщи.

Може би се изкушавате да стоите през целия ден по пижама, само че не го правете. Облечете естествени облекла - по този начин подсъзнателно ще се настроите за работа.

5. Не бива да стоите единствено у дома.

Намирайте си мотиви да излезете. Или просто си направете къса разходка из квартала по обед. Иначе напълно ще зациклите и натоварите мозъка си.

6. Старайте се да поддържате връзка с хора.

Работата от у дома може да бъде малко асоциална. Опитвайте се да поддържате дейни контакти, с цел да не се депресирате. Говорете с сътрудници по телефона, виждайте се с другари вечер, завързвайте нови познанства.

7. Ако се организирате добре, ще свършвате повече работа, в сравнение с в офиса.

Пътуването всеки ден, шумът, разногласията сред сътрудниците - тези неща към този момент няма да ви губят времето. И по този начин можете да го употребявате по-продуктивно, в случай че сте задоволително съществени.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР