Все повече прекарваме времето си навън – по паркове, градинки

...
Все повече прекарваме времето си навън – по паркове, градинки
Коментари Харесай

Kак да се спасим от комарите, без да даваме пари за препарати?

Все повече прекарваме времето си на открито – по паркове, градинки и заведения навън. С това наслаждение идва и една не доста приятна част – комарите, които може да скапват всичко.

Комарите с изключение на неприятни, са и много рискови за здравето на всеки човек. Има няколко други възможности на препаратите и таблетките срещу комари, с които може да държите далеко тези гадинки. Това са растения, чиято миризма отблъсква тези досадни инсекти. Вижте ги в канала във vbox7:

Босилек

Има толкоз доста приложения - от фалшификация за разнообразни храни, до облекчение на главоболие и отбиване на ужасяващи комари. Накиснете листата от босилек във вода, пресипете в шишенце и може да употребявате като спрей. Другият вид е да държите огромна саксия с босилек до някой прозорец или врата. 
               

A post shared by (@newcrossgardener) on May 19, 2020 at 8:04am PDT

Лавандула

Силната миризма на лавандулата може да е приятна за хората, само че не за комарите. Растението обича слънцето и умерено влажна почва. На уханията реагират и котките - в случай че посадите лавандула в двора, те ще заобикалят зоната към нея.

Розмарин

Освен със славата си в кулинарията, това растение също отблъсква дребните, само че рискови гадинки. Това растение обича топлота, ето за какво се предлага отбрана през зимата или развъждане в саксия и прибиране през студените месеци.
               

A post shared by (@dongyun21) on May 21, 2020 at 2:53am PDT

Маточина

Едно от многочислените преимущества на маточината - отблъсква комари. Тя би могла да бъде ефикасна също, в случай че се стрият свежи листа от растението и се нанесат върху кожата. 

Лимонова трева

Чудесна е срещу комарите, също по този начин може да се отглежда в саксия на балкоа. Продават се разнообразни натурални масла, които също могат да реализират триумф с прогонването на комарите от стаята.
               

A post shared by (@dietician_yashnabawa) on May 20, 2020 at 11:20pm PDT
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР