Все повече политици, включително десни, започват да търсят леви решения.

...
Все повече политици, включително десни, започват да търсят леви решения.
Коментари Харесай

Кутев: Все повече политици търсят леви решения за икономиката


Все повече политици, в това число десни, стартират да търсят леви решения. Такова е и основаването на Държавната петролна компания. Намесата на страната в стопанската система е потребна и нужна. Това разяснява в предаването „ Панорама “ депутатът от Българска социалистическа партия Антон Кутев. Той добави, по време на рецесията към ковид левицата е предложила стойностни неща, които обаче не са били признати от ръководещите – като понижаване на Данък добавена стойност за храни и медикаменти.

Ние сме уверени, че цените на медикаментите ще намалеят, за храните – същото, тъй като това е конкурентен пазар, добави Кутев. Българска социалистическа партия, по думите му, е упорствала и ще продължи да упорства у нас да има прогресивно данъчно облагане, поради големите обществени неравенства. Да се отнеме през директните налози от по-богатите, с цел да се понижи тежестта на бедните пластове от популацията, изясни той.

България има голям проблем с неравенствата, тъй като те пречат на стопанската система, на публичния живот. Това е основният проблем в този момент, настоя депутатът.

Антон Кутев бе безапелационен, че в нито един миг левицата не е била срещу ограниченията, подхванати от държавното управление. " Просто предлагахме да са по-различни, да вземем за пример с наказванията, които се предвиждаха при изключителното състояние. Имаше излишно затваряне на паркове, едни КПП-та, които с нищо не помогнаха, излишно затваряне на Народното събрание, аргументира се той.

Според Българска социалистическа партия една от огромните неточности е, че пари се насочват към бизнеси, а не към крайния консуматор, с цел да се задвижи потреблението.

Колкото и пари да се дадат на ресторантьорите, в случай че не влизат клиенти, той още веднъж ще е в рецесия. В момента подкрепяме ресторантьори и хотелиери, би трябвало непосредствено да се подкрепят потребителите. Говорихме за една минимална заплата, плюс осигуровките, което прави 750 лв. – непосредствено на потърпевшите. Другото ни предложение – директна субсидия към общините, които да поемат ограниченията в битката с ковид. За страдание те не се одобриха, сподели Кутев.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР