Все повече политици разбират и трябва да разбират, че ситуацията

...
Все повече политици разбират и трябва да разбират, че ситуацията
Коментари Харесай

Любомир Аламанов: В блато сме, трябва да намерим път навън, иначе ще се удавим

" Все повече политици схващат и би трябвало да схващат, че обстановката в страната е като тресавище и би трябвало да намерят път на открито, тъй като другояче ще се удавим ".

Това сподели пред БНР информационният специалист Любомир Аламанов. Така той разяснява общата конференция на ГЕРБ и " Продължаваме промяната - Демократична България ", която двете партии дадоха в Народното събрание преди дни.

" Всичко зависи от това до каква степен в действителност политическите сили са склонни на компромис, отстъпки, до каква степен мислят за решение на действителни проблеми ", сподели Аламанов.

И посочи, че тази обща конференция е била изненадваща.

" ГЕРБ схванаха, че няма по какъв начин да се държат като спечелили и да упорстват на своите ултиматуми, с които започнаха. " Продължаваме промяната - Демократична България " схващат, че не получиха толкоз огромен мандат за цялостно и тотално изчегъртване на ГЕРБ ", разяснява Аламанов.

Според него и двете страни са почнали да вършат дребни взаимни отстъпки. Той дефинира предлагането за ротационно председателство на Народното събрание като необичайно изглеждащо на пръв взор.

" Но това е доста разумно решение. Нарушено е доверието сред политическите сили. ГЕРБ има много огромна вариативност в посланията и в дейностите. Част от законите, които можеха да бъдат признати в предишния парламент, не бяха признати.

Някакво време вие ръководите, някакво време ние ръководим. Ще стане ясно кой какво вкарва. Почна опит за развързване на този възел ", сподели още Аламанов.

И напомни, че още във второто държавно управление на Бойко Борисов, в което съдружен сътрудник бе Реформаторският блок, се говореше за промени, само че те не се случиха, което докара до оставката на Христо Иванов като министър на правораздаването и излиането на ДСБ в съпротива.

" Може би ГЕРБ са осъзнали, че това държание на безконечна вариативност не може да продължва ", сподели още Аламнов.

И даде за образец мненията на Борисов във връзка " Възраждане ", които хем са антиевропейска партия, хем заслужават неговото почитание.

Аламанов напомни, че на политическата обстановка въздействат и други фактори - войната в Украйна, която няма изгледи да спре, служебният кабинет и презиента Румен Радев, които от време на време вземат много противоречиви решения, неналичието на всевъзможни промени.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР