Все повече политическият живот в България заприличва на шоу програма

...
Все повече политическият живот в България заприличва на шоу програма
Коментари Харесай

Битката на титаните в името на политическото шоу

Все повече политическият живот в България замязва на шоу стратегия от американски тип – без изключително наличие, само че по тази причина пък с доста специфични резултати. Гледаме огромни диспути и телевизионни изявленията на международните водачи и сякаш тайничко им завиждаме – " глей кво хубаво шоу стана "! Изборите за американски президент са придружени от извънредно помпозна и тежка организация от пиар експерти, стилисти, режисьори, съветници, ментори и създатели на речи, също така и експерти по нареждане на публиката зад  участниците, дрескод, стайлинг и даже табла APPLAUSE в подкана на прочувствени пикове в точния миг – способ, взет точно от шоу стратегиите.

На изток пък сме виждали суровост, цялостен надзор над въпросите към политическите участници, по-обрани страсти, само че по тази причина пък неотстъпчивост на тезите. Въобще – за всекиго по нещо – хем представление, хем геройство. 

Е, през днешния ден ще бъдат първите за сезона политически диспути сред двамата кандидат-президенти на България - тези, които първият тур отся да отидат на балотаж.

Досега в богатата изборна стратегия на годината същински диспути нямаше. Нямаше и конфликт на хрумвания.

Все същия черен пиар, грижливо и стратегически готови обвинявания – да, само че даже на нас черногледите българи с черно възприятие за комизъм ни догорча от това еднообразие. 

Ще има ли " борба на титаните "? Настоящият президент Румен Радев също произлезе от нищото – от цялостна социална неопределеност и като подценяван претендент от политическите си съперници. Но България, като се изключи че има потребност от нови лица в политиката, има потребност от същински водачи с държавническо мислене. Точно по този параметър Радев прегази претендента на ГЕРБ Цецка Цачева преди пет години – много неприятна селекция от името на партията.  

Сега ГЕРБ се пробват да повторят хода, като вадят за собствен претендент неочернена персона със симпатично професионално минало. Но с политическата си непорочност Анастас Герджиков елементарно може да падне в клопката на умерения и много по-опитен от него конкурент, който добре се оправя и с преодоляване на маниера на говорене пред масите. 

Дали от дебата зависи нещо?

Двама мъже на сходна възраст – т.е. имащи задоволително житейски опит, излезли от професионалните си среди, с цел да се влеят в политиката с обръщение за обединяване. Това е менюто. Ще гледаме в унес.  

И постоянно след дебата е забавно да се чуят мненията на публиката. Винаги прочитът е друг. Защото ние сме разнообразни. Но всички знаем, че проблемите – тези от живота и в политиката – не се вземат решение с думи, а с каузи. Защото постоянно в пасуването и неотворената ръка идват огромните карти, само че ние сме ги проспали. Лесно можем да проспим и активизирането на непланирана политическа интензивност и персонално аз позволявам, че везните може и да се поизравнят – неприятно и ненадейно, при все това на първия тур от президентските избори Радев получи над два пъти повече гласове от Герджиков.

Затова дано този път не сме единствено аудитория. Гласувайте! Шоу стратегии към този момент има задоволително!

 
Ицо Харзарта: Този път имаме човек!
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР