Все повече парижани взимат кокошки в апартаментите си в сърцето

...
Все повече парижани взимат кокошки в апартаментите си в сърцето
Коментари Харесай

На мода в Париж е да имаш кокошка в апартамента

Все повече парижани взимат кокошки в жилищата си в сърцето на столицата и ги отглеждат по балкони и тераси. Вече не е нужно изтънчените поданици на столицата на модата да се разхождат до локалния пазар за пресни яйца за утринния си омлет и развъждането на лични пресни яйца е извънредно елементарно.

Cocorico!! (така пеят френските петли...), все по-често се чува от балкони в затворени комплекси и първокласни здания в Париж.

Така един от главните производители на кокошки-носачки съумява да продаде над 20 000 пилета и кокошки за произвеждане на яйца в цяла Франция през 2021 година, а откогато отваря собствен магазин в Париж, продава над 30 000 носачки.

„ Мислехме, че ще достигнем до повече селски региони “, споделя Станислас де Бомонт, създателят на компанията.

„ Но в действителност множеството от нашите клиенти са в и към Париж ", добавя той.

Икономическият плюс е неоспорим - скромна инвестиция за безвъзмездни ежедневни яйца, и може да служи като мотиватор на хората в рецесията. Но за множеството хора главният фокус е органичната и екологична позиция, страхът от нездравословна храна. А модата в развъждането на кокошки в градска среда във Франция идва от Съединени американски щати, където наклонността стартира, откакто градските управляващи в Ню Йорк, Сиатъл, Чикаго и Лос Анджелис позволиха развъждането на кокошки в границите на градовете, написа БГНЕС.

Очаква се придвижването за развъждане на кокошки в градски условия да придобие последователи по целия свят. Отбелязва се, че на кокошката не е необходим петел, с цел да снася яйца, тъй че няма да будите съседите си в 3 ч. сутринта.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР