Все повече очертаващият се нов шампион на Англия Ливърпул продължи

...
Все повече очертаващият се нов шампион на Англия Ливърпул продължи
Коментари Харесай

Няма пощада! И Юнайтед капитулира на Анфийлд!

Все повече очертаващият се нов първенец на Англия Ливърпул продължи наказателната си акция. Тази вечер - 2:0 в огромното дерби против Манчестър Юнайтед. Това е пхобеда номер 21 в 22 мача през сезона ввъв Висшата лига за " алените "!

С изключение на първите десетина минути, гостите от Манчестър Юнайтед бяха вкарани в такавна центрофуга на " Анфийлд ", че бяха безспорни късметлии да изостават единствено с гол на почивката. 

Ливърпул поведе с попадение с глава на Ван Дайк в 14-та минута. В последвалия смъртоносен напън на Ливърпул, след намесата на ВАР бяха анулирани два гола - на Фирмино и на Вайналдум.

Това е следващата интервенция на видеоповторенията, която поражда доста мнения. В последна сметка на полувремето предвид на играта досега, водачите в шампионата водеха единствено с 1:0.

В началото на второто полувреме Ливърпул има предпочитание да реши мача. Мърсисайдци започнаха на извънредно високо движение и в границите на пет минути сътвори няколко чисти положения.

Мохамед Салах пропусна невероятна опция, като на два метра пред вратата не съумя да насочи добре топката. Секунди по-късно Хендерсън уцели греда, като това бе част от обстановките пред Де Хеа в този интервал. Малко по-късно и Мане се отличи с пропуск.

Пропуснатите благоприятни условия можеше да бъдат осъдени. Последваха няколко минути, в които Юнайтед съумя да мине центъра и на два пъти стигна наоколо до вратата на Алисон. Първо Фред съумя да пробие през отбраната на домакините, само че се забави с удара и топката мина около вратата. След това Марсиал пропусна отличен късмет.

В този интервал играта стана двуостра, с благоприятни условия и пред двете порти. 

В последна сметка стана разумното - в последната минута на добавеното време Салах приключи светсавична контра и матира противника - 2:0 и изцяло заслужена победа.

Приказката и върховете за Ливърпул не престават. А шампионската купа към този момент в действителност наподобява доста близо.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР