Все повече млади семейства си купуват къщи и се заселват

...
Все повече млади семейства си купуват къщи и се заселват
Коментари Харесай

Кандидат-кметът на Велико Търново Даниел Панов се срещна с жители на селата Пчелище и Церова кория

Все повече млади фамилии си купуват къщи и се заселват трайно в селата Пчелище и Церова кория. Един от главните фактори за това е доста положителната инфраструктура, бе отзвукът след срещите на досегашния кмет на община Велико Търново и претендент за трети мандат Даниел Панов с поданици на двете обитаеми места. „ Пътят до града е превъзходен, чакахме този ремонт 40 години, единствено в Пчелище това лято са се заселили четири млади семейства”, споделиха локалните във връзка главната реорганизация на шосето до Старата столица.

20-километровият път сред Присово, Пчелище, Церова кория, Къпиново и Миндя бе главно реконструиран през тази година. Над 9 милиона лв. е инвестицията. Именно бързото и удобно напредване дава опция на млади фамилии да основат своя дом в селата и да им вдъхнат нов живот, разясниха Гица Лазарова и Христо Кунчев – досегашни кметове и претенденти за нов мандат.

„ По-голямата част от улиците в Пчелище към този момент са асфалтирани, с помощта на положителното ръководство на Гица Лазарова. Текущи поправки на пътищата текат и в Церова кория. Там следва построяването на четири обществени жилища, които ще трансфорат обитаемото място в селото с най-вече обществени действия в страната”, заключи Даниел Панов.

Експерти ще посетят Церова кория, с цел да разяснят на хората какви са опциите за създаване на дребни пречиствателни станции посредством кандидатстване пред Предприятието за ръководство на действия по запазване на околната среда /ПУДООС/, пое като ангажимент Панов през локалните. И в двете села се увериха, че претендентите за общински съветници от тима на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили са най-разумният избор за идващите четири години.

С подарък - книгата „ Село край манастир”, жителите на село Къпиново зарадваха Даниел Панов. Неин създател е краеведът Марин Маринов, събрал в летописа си живата история на родното си село. „ Историята, традициите, обичаите и фолклора би трябвало да предаваме на поколенията, с цел да бъдат нашите села живи”, разяснява Даниел Панов и благодари на хората в Къпиново, че опазват българщината.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР