Все повече млади хора се разболяват сериозно или умират от

...
Все повече млади хора се разболяват сериозно или умират от
Коментари Харесай

СЗО: Заразата покосява все повече млади

Все повече младежи се разболяват съществено или умират от коронавирусната зараза, предизвести Световната здравна организация (СЗО). Експертите от организацията се пробват да схванат за какво от ден на ден здрави пациенти без съпътстващи болести се оказват в интензивни отделения с тежки форми на болестта.

“Все още има доста незнайни сега ”, съобщи специалистът на СЗО, доктор Мария ван Керхове по време на конференция в Женева. „ Като цяло множеството от хората, които претърпяват тежко COVID-19 и биват признати в интензивно поделение, са хора в по-напреднала възраст и нормално имат едно или повече съпътстващи болести. Това обаче, което се вижда в някои страни, е, че пациенти на тридесет, четиридесет и петдесет години все по-често попадат в интензивни отделения и случаите им от ден на ден приключват със гибел. “

Изявлението на специалистите от СЗО идва в миг, когато 13-годишно момче без никакви други здравословни проблеми умря от COVID-19 в лондонска болница в понеделник. Семейството му даже не съумя да участва на погребението на момчето, тъй като бе под карантина. Момчето бе заровено служебно.

В Корея един от шест смъртни случая в резултат на Covid-19 е измежду хора на възраст под 60 години, сочи още статистиката на организацията.

В Италия към 10 до 15 на 100 от хората, които са умряли след интензивно лекуване в болница, са били на възраст под 50 години.

Миналата седмица във Англия пък умря момиче на 21 години, инфектирано с вируса. То не е имало никакви съпътстващи болести.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР