Все повече младежи и мъже злоупотребяват с алкохола и наркотиците

...
Все повече младежи и мъже злоупотребяват с алкохола и наркотиците
Коментари Харесай

Все повече българи злоупотребяват с алкохола и наркотиците

Все повече младежи и мъже злоупотребяват с алкохола и опиатите у нас. Това демонстрира статистиката на Националния център по публично здраве и разбори, оповестява БГНЕС.

Общо 2 892 души са прекалили с алкохола и опиатите през първото тримесечие на годината и месец март от въвеждането на изключителното състояние. В съпоставяне със същия интервал на предходната година случаите са се нараснали с близо 400.

Все повече младежи под 15-годишна възраст, както и такива до 18 години използват алкохол и опиати.

Проучването регистрира забележителна разлика сред мъжете и дамите, които са злоупотребили, с превес на мъжете.

За първото тримесечие на предходната година броя на злоупотребилите с алкохол младежи до 15 години са 78 момчета и 62 девойки, до момента в който през тази година случаите нарастват - 119 момчета против 75 девойки. От тях опиати са взели 33 младежи, от които 20 момчета, а препили са 124 младежи, като 77 от тях са момчета.
 Българчетата измежду най-често посягащите към алкохол, тютюн и захар в Европа
Българчетата измежду най-често посягащите към алкохол, тютюн и захар в Европа

Юношите у нас са на последно място по поддръжка, която усещат от фамилията си

22 момчета под 15-годишна възраст са потърпевши от композиция сред алкохол и опиати. 15 девойки на същата възраст са били признати в лечебни заведения с интоксикации.

При младежите сред 16 и 18 години 92 момчета са прекалили с алкохол или опиати, както и 48 девойки. Най-висок е растежът на пиещите момчета - 76. За първите три месеца на годината са регистрирани девет случая на младежи, прекалили и с алкохола, и с опиатите.

Рязко се усилва и броят на хората над 18-годишна възраст, които са използвали алкохол или опиати дотам, че да бъдат приети в болница с остра интоксикация.
 До 40% е броят на подвластните от алкохол в България
До 40% е броят на подвластните от алкохол в България

Групи на анонимните алкохолици има в пандизите в Плевен, София, Стара Загора

За същия интервал на 2019 година общата численост на интоксикираните е 2 290, а през тази година тя нараства до 2 558. От тях 1 758 мъже (спрямо 1600 за същия интервал на 2019 г.) са препили до степен за хоспитализация, 245 са прекалили с опиатите, а в лечебните заведения са регистрирани 75 случая на по едно и също време дрогирани и пияни мъже.

Общо 349 дами (срещу 243 за същия интервал на предходната година) са пили повече в сравнение с са могли, 78 са получили наркотична интоксикация, а 53 са били признати в лечебни заведения и с алкохолна, и с наркотична интоксикация.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР