Все повече мениджъри, занимаващи се с международен бизнес, трябва ежедневно

...
Все повече мениджъри, занимаващи се с международен бизнес, трябва ежедневно
Коментари Харесай

Виенският икономически университет стартира нова професионална MBA програма по Европейско търговско право

Все повече мениджъри, занимаващи се с интернационален бизнес, би трябвало всекидневно да се оправят с търговски и правни въпроси, отнасящи се до две и даже повече юрисдикции. Това е същинско предизвикателство, изключително за специалисти отвън сферата на правото.

От тази есен WU Executive Academy, част от Виенския университет по стопанска система и бизнес стартира да предлага нова Професионална MBA стратегия по Европейско комерсиално право, която съчетава в себе си преимуществата на съвременна, задочна  магистратура по бизнес администрация, обхващаща целия набор от тематики по общо ръководство и водачество, както и специализация по европейско комерсиално право.

„ Днес солидната правна експертиза към този момент не се смята за спомагателна подготовка за мениджърите, а постоянно се преглежда като належащо умеене за сполучливо справяне със комплицирани задания. Новата Професионална MBA стратегия със специализация по европейско комерсиално право е изключително подобаваща композиция от дисциплини за специалисти без правна основа, които, без значение от промишлеността и позицията си, работят в интернационален мащаб, както в границите на, по този начин и в съдействие с Европейския съюз. Освен това приключилите получават влиятелното интернационално прието звание Магистър по бизнес администрация “, споделя професор Георг Кодек, научен шеф на новата стратегия и арбитър във Върховния съд на Австрия.

Най-доброто от два свята

Участниците в MBA програмата се възползват от двойно преимущество: в първата част от програмата - бизнес ядрото, те получават богати знания по бизнес и стопанска система, свързани с мениджмънта и водачеството. В продължение на девет месеца те преглеждат в дълбочина основни тематики като водачество, финансово отчитане, разбор на данни, световни пазари, предприемачество и нововъведения, както и нравственос и корпоративна обществена отговорност. Втората част на програмата - специализацията, освен среща студентите с юридическите науки и способи, само че съдържа и подробни, фокусирани курсове, обхващащи гражданско право, данъчно право, комерсиално право, европейско право и обществено право.

„ В един все по-сложен свят, положителното схващане на закона става все по-важно. Професионалната MBA по Европейско комерсиално право предлага точната композиция от практическо потребителско ноу-хау и научна основа, от която се нуждаят хората, работещи в пресечната точка на закона, бизнеса и технологиите. Не единствено огромните организации, а най-много дребните и междинните предприятия, които нямат лични юридически отдели, биха спечелили от чиновници, които могат да предложат експертиза по правни въпроси в допълнение към главната си подготовка “, споделя Барбара Щьотингер, декан на WU Executive Academy.

Специален фокус върху Европейско търговск о право

Новата специализация обгръща всички правни области, значими за бизнес интервенциите в Европа, или при съдействие с Европейски Съюз. Не се подчертава върху обособени национални юрисдикции. Вместо това образователната стратегия има за цел да насърчи задълбочено схващане на проблемите, зараждащи в разнообразни правни системи, изключително във връзка с европейското комерсиално право.

„ Трансграничните съглашения за покупки и услуги са естествено най-важните тематики. Транснационалното трудово право също е от възходящо значение. Още по-сложна задача е основаването и интензивното ръководство на клон или филиал в чужбина. В подобен случай се намесват освен непознатото данъчно право, само че и гражданското, комерсиалното и екологичното право, както и други разпореждания, използвани за съответната страна. Всичко това би трябвало да се има поради при сходни бизнес инициативи. И тъкмо за това приготвяме нашите студенти ”, споделя професор Кодек.

Добре пристигнали в клуба!

Чрез участието си във WU Executive Club, общността на възпитаниците на WU Executive Academy, студентите в Професионалната MBA стратегия по Европейско комерсиално право могат незабавно да стартират да уголемяват своята професионална и персонална мрежа от контакти. Понастоящем тази професионална общественост наброява 4500 члена от 85 страни и се състои от висококвалифицирани и образовани мениджъри, ръководители и специалисти, които годишно се събират на повече от 40 събития, стратегии за в допълнение образование и нетуъркинг събития, на които обменят опит.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР