Все повече майки се отказват с нотариално заверени декларации да

...
Все повече майки се отказват с нотариално заверени декларации да
Коментари Харесай

Все повече майки отказват да ваксинират децата си


Все повече майки се отхвърлят с нотариално заверени заявления да имунизират децата си

Само през предходната година в Регионалната здравна ревизия в Пазарджик са постъпили сред 30 и 40 такива заявления, а от началото на тази година - 2. Това заяви шефката на отдел "Заразни и инфекциозни заболявания " в инспекцията доктор Магдалена Станева във връзка Европейската имунизационна седмица.

Почти всички заявления за отвод са от майки, които са раждали децата си в лечебни заведения в София и Пловдив, може би водени от разбирането, че единствено в огромните градове има положителни лекари, написа "Монитор ".

Забелязва се, че тези родителки, поддаващи се на модата да са срещу имунизациите, са добре образовани, а не с ниска здравна просвета.

Според медицински специалисти тези майки подлагат личните си деца на риск от тежки инфекции, постоянно водещи до инвалидизация и даже до летален излаз.

Именно имунизацията е главната причина през днешния ден доста инфекциозни заболявания да са забравени, считат лекари. Пробив в груповия имунитет у нас е довел да огромния взрив на морбили през 2009 година, когато се заразяват близо 25 000 души.

Масовата реимунизация, направена тогава от здравните инспектори и ромските посредници, бързо тушира казуса.

От здравната ревизия изнесоха статистика, че сега имаме до към 20 болни на година от морбили и това се най-вече хора, неимунизирани, защото не са навършили възрастта за това и са били в контакт с "вносители на болестта от чужбина ".

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР