Все повече лаборатории изследват за Covid-19 и правят домашни посещения.

...
Все повече лаборатории изследват за Covid-19 и правят домашни посещения.
Коментари Харесай

Какви тестове предлагат частните лаборатории и на какви цени


Все повече лаборатории изследват за Covid-19 и вършат домашни визити. Много от тях оферират както бързи проби, по този начин и технология, която дава най-надеждни резултати.

Цената на проучването на всички места е към 100 лв., а за домашно посещаване се заплаща в допълнение по към 30 лв..

Някои лаборатории оферират и от двата типа бързи проби - флуоресцентен имунохроматографски разбор и за проучване на IgM и IgG антитела против вируса, споделя Медиапул.

Лаборатория " Рамус " първа стартира да прави проби за ковид още в средата на март и все още предлага услугата в най-вече градове в страната – София, Пловдив, Благоевград, Русе, Плевен, Варна, Бургас, Враца, Велико Търново, Русе, Силистра, Казанлък, Шумен и други

Коронавирус Covid-19, PCR- тест и паралелно установяване на InfluenZa A+B – 120.00 лева

Коронавирус Covid-19, PCR- тест – 100.00 лева

Коронавирус Covid-19 (флуоресцентен имунохроматографски разбор за разкриване на нуклеокапсиден протеин на SARS-CoV-2) – 80.00 лева

Цени за домашно посещаване за проучване на Коронавирус Covid-19:

30.00 лева (Транспорт от СМДЛ Рамус)

45.00 лева (За квартали и близки обитаеми места отвън очертанията на Околовръстен път.

Лаборатория Рамус предлага домашно посещаване за проучване на ковид единствено за София и близки обитаеми места. При домашно посещаване пробата би трябвало да бъде деклариран авансово, с цел да се обезпечат подобаващи условия за взимане на тестът и профилирана среда за превоз на биологичният материал. Лабораторията предизвестява, че има избран потенциал за осъществяване на PCR проби и над този потенциал не може да приема пациенти.

" Геника " изследва с PCR на " Плиска "

От 27 март лаборатория " Геника " също прави Real time RT-PCR тест за диагностика на Covid-19 в София. Проби за това проучване се взимат единствено след авансово записан час на регистратура " Плиска ", която се намира на ъгъла на ул. " Т. Шевченко " и локалното платно на бул. " Цариградско шосе ".

Работното време е от 9 до 17 ч. без събота и неделя. Заявката за тест може да бъде направена на тел. 070020442, а цената на проучването е 120 лв.. " Геника " също предлага посещаване на домакински адрес за взимане на проба, което също става с авансово записване. Резултатите стават подготвени до 24 часа.

" Бодимед " също предлага единствено PCR тест

От 30 март лаборатория " Бодимед " също към този момент разполага с опция за проучвания за доказване на SARS-COV-2 (COVID – 19) зараза посредством PCR способ –PCR (Polymerase Chain Reaction).

" Тази методиказа разкриване на Covid-19 все още е призната за " златен стандарт " в лабораторната диагностика на този патоген. Към момента нямаме сведения за бърз тест, който да дава сходна информация. Заради това лабораторията не предлага бързите проби за IgG и IgM ", осведомят от " Бодимед ".

Вземането на проби се реализира отвън лечебното заведение, в домашни условия, от особено подготвено и предпазено лице, спазвайки референциите на СЗО. За проучването се вземат носен и пълнозвучен секрет със безплоден тампон, посредством натривка от гърлото, сливиците или зачервени сектори и от двете ноздри. Срокът за приемане на резултати е 24 до 48 часа според от нуждата от потвърждаване на позитивните резултати и натовареността на лабораторията.

Преди взимане на проби е належащо пациентите да отговорят на няколко скринингови въпроса и да попълнят декларация за осведомено единодушие.

Препоръчва се пробата да се прави след консултация и предопределение от доктор, заради спецификата му и уместността на потреблението му според от времето на заразяване с инфекцията, съществуването на признаци и други особености.

Важно е да се знае, че проучването на безсимптомни пациенти е евентуално да даде негативен резултат, даже и при налична зараза, тъй като при започване на болестта броят на вирусните частици може да е непълен.

За авансово записан час за тестване на Covid-19 на тел. 02- 9 863 864.

Цена на тест Коронавирус (Covid-19) – 100.00 лева

Цена на услуга " Домашно посещаване " – 30.00 лева

" Бодимед " предлага услугата " домашно посещаване " през целия ден. Екипът, който ще ви посети е особено оборудван и съблюдава всички инструкции за сигурност. Ако не желаете персонално да посетите пунктовете на лабораторията в този интервал, можете да повикате техен екип вкъщи. Телефонът за записване е 02 9 863 864; 02 9 866 676.

" Цибалаб " прави PCR и бърз тест

От 01 април лаборатория " Цибалаб " също предлага тест за разкриване на Covid-19 от пълнозвучен и носен секрет чрез PCR способ.

Материали за този тест се взима единствено в манипулационната на адрес: ул. " Дамян Груев " №8A, сутерен от 08:00 до 14:00 ч.

От 25 март " Цибалаб " прави и скриннигов кръвен тест за ковид. Изследването се работи от къвна проба. Резултат се получава до края на деня. Материал се дава през целия ден във всички работещи манипулационни.

" Софиямед " и " Токуда " също към този момент вършат PCR проби.

Лабораториите на някои частни лечебни заведения също към този момент вършат проби по PCR методиката.

От 25 март проучването се прави в " Софиямед ", като пробовземането се реализира отвън лечебното заведение в обособено за задачата място (кабината до Аптека " Софиямед " - бул.Г.М.Димитров 16) от 9:30 до 11:30ч. всеки работен ден с авансово записване на тел. 0895 555 591.

От 26 март " Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда " също към този момент разполага с всички благоприятни условия за лабораторни проучвания за доказване на Covid-19 зараза. Препоръчва се тестванията да се вършат след консултация и предопределение от доктор, заради спецификата им и уместността на потреблението им според от времето на заразяване с инфекцията, съществуването на признаци и други особености.

PCR (Polymerase Chain Reaction) пробата е златен стандарт за определяне на зараза с ковид. За проучването се вземат носен и пълнозвучен секрет със безплоден тампон посредством натривка от гърлото, сливиците или зачервени сектори и от двете ноздри. Пробите се вземат в специфичен изнесен пункт в двора на болничното заведение, до който водят обозначителни табели. Не е належащо влизане в постройката на болничното заведение. Срокът за приемане на резултати е 48 до 72 часа според от нуждата от потвърждаване на позитивните резултати и натовареността на лабораторията.

За вземането на гърлен/ носен секрет за PCR тест, пациентът би трябвало да подпише Декларация за осведомено единодушие, която можете да попълните на място или авансово.

" Важно е да се знае, че проучването на безсимптомни пациенти е евентуално да даде негативен резултат, даже и при налична зараза, тъй като при започване на болестта броят на вирусните частици може да е непълен ", коментират от болнницата.

Вторият тип проби са така наречен бързи кръвни проби, които мерят съществуването на IgM и IgG антитела против Covid-19 инфекцията. " При това проучване би трябвало да е минало несъмнено време след заразяването - 2-3 седмици, с цел да се открият антитела, в противоположен случай резултатът може да е подправено негативен. Предимство е бързината на теста - резултатите са подготвени в границите на два часа. Наличието на антитела може да потвърди и минала към този момент зараза. Кръвните проби се правят с взимане на капилярна кръв в манипулационната на Клинична лаборатория на първи етаж в болничното заведение.Тестът може да се направи и от венозна кръв в случай че са назначени по едно и също време и други проучвания - да вземем за пример ПКК, CRP.

Преди взимане на проби и при двата теста, е належащо пациентите да отговорят на няколко скринингови въпроса: какъв е мотивът за проучването, пътували ли са скоро отвън страната, имат ли типичните признаци - висока температура, кашлица, зной, имат ли рискови контакти с евентуално инфектирани. За да избегнем скупчването на хора, предлагаме ви да си запазите авансово час за осъществяване на тест за Covid-19 на тел 02/ 403 4000 ", изясняват от лечебното заведение.

Желателно е тестваните пациенти да носят персонални защитни средства и да съблюдават разстояние от минимум 1 м, до момента в който изчакват своя ред.

Препоръчително е също по този начин пациентите да ревизират своя резултат онлайн в профилите си в платформата на болница " Токуда ", където се намират и всички други техни резултати от лабораторни проучвания. При първо посещаване или изгубена ключова дума, такава може да бъде декларирана при регистрацията.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР