Все повече компании споделят амбициозни планове относно интернет връзката от

...
Все повече компании споделят амбициозни планове относно интернет връзката от
Коментари Харесай

Готови ли сте за 5G интернет?

Все повече компании споделят амбициозни проекти по отношение на интернет връзката от ново потомство, или по този начин наречения 5G интернет.

Сцена за тези поръчки е CES - ревюто за потребителска електроника, което се организира годишно в Лас Вегас, Съединени американски щати. Тазгодишното издание показва, че огромните компании към този момент са изцяло подготвени да предложат артикули и услуги на база 5G интернет.

Връзката от ново потомство ще докара до това уебсайтовете да се зареждат по-бързо, свалянето на файлове от интернет да става стремително, а стриймването на филми да се случва с най-малкото 10 пъти по-бърза скорост по отношение на 4G технологията.

Въпреки че съответно в Съединени американски щати не се чака замяна на 4G технологията до 2020 година, щатските телекоми Verizon, Sprint и AT&T възнамеряват да пуснат 5G смарфтони още през тази година.

По време на ревюто Verizon демонстрираха по какъв начин 5G ще разрешава прехвърлянето на данни да става със супер бърза скорост. Компанията сподели по какъв начин обогатената действителност (AR) може да промени визията за гейминг и виртуална действителност.

„ 5G дава обещание толкоз повече по отношение на всичко, което в миналото сме виждали от безжична технология “, споделя изпълнителният шеф на компанията Ханс Вестберг, представен от CNN.

През предходната година Verizon показа версия на закрепен 5G интернет в няколко американски градове. Рутерът на телекома конвертира 5G сигнал в Wi-Fi връзка за потребителите. Но тази версия на 5G не е мобилна – с други думи, смарт телефоните и мобилните устройства не я поддържат.

Изпълнителният шеф на Samsung Ким Хюн сук показва, че 5G ще се употребява взаимно с изкуствения разсъдък и интернет на нещата. Компанията сподели образци по какъв начин тези технологии могат да работят взаимно в автомобил, разполагащ с връзка с интернет.

Производителят на хардуер Qualcomm сподели по какъв начин 5G може да усъвършенства преживяването, което дават смарт телефоните и комплектите за виртуална реланост (VR). В проява, VR комплект бе употребен за стрийминг на видео, употребявайки 5G интернет.

В резултат на това стриймът може да се поддържа без никакво закъснение в предаването.

" Виждаме 5G като най-голямата стъпка до този миг “, споделя вицепрезидентът, виновен за маркетинга на компанията, Пит Ланчия. „ 3G докара интернет във вашия телефон, а 4G технологията разреши на фирмите, разчитащи на мобилни приложения, като Uber и SnapChat, да се разраснат “, споделя той, добавяйки, че 5G ще има по-голям резултат от всичко, виждано до в този момент.

По време на ревюто Intel демонстрираха по какъв начин 5G разрешава стартирането на видеогра във висока резолюция на преносим компютър.

Посетителите на годишното събитие станаха очевидци на премиерата и на няколко 5G мобилни устройства. Например, Samsung сподели първообраз на 5G смарт телефон, само че мострата не беше налична за тест от консуматори и публицисти. Очаква се компанията да пусне своя първи 5G смарт телефон през идните месеци на тази година.

Qualcomm също демонстрираха 5G устройство, което е предопределено за китайския пазар.

Така или другояче, тазгодишното издание на CES слага 5G връзката на масата, показвайки ни, че напълно скоро тази технология ще стана месово налична. Нещо, което ще направи дигитализацията даже още по-разпространена./profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР