Все повече кандидати се интересуват на интервю за работа от

...
Все повече кандидати се интересуват на интервю за работа от
Коментари Харесай

Къде да работите, ако искате „хоум офис“?

Все повече претенденти се интересуват на изявление за работа от опциите за работа от у дома. За някои позиции това е общоприета част от напъните да се създадат по привлекателни изискванията на труд и нефинансовите придобивки за чиновниците. Обикновено това са мениджмънт позиции и други квалифицирани механически и нетехнически позиции. Paylab и Zaplatomer.bg приготвиха ранглиста на секторите, в които тази облага се среща най-често.
Работата от у дома е третата най-популярна облага съгласно разбора на Paylab директно след гъвкавото работно време и спомагателния отпуск.

Най-привлекателните нефинансови придобивки измежду чиновниците съгласно Paylab са:
Гъвкаво работно времеДопълнителен отпуск Работа от у дома


Сред позициите, при които работата от у дома е налична за множеството чиновници са ИТ експерти, програмисти, ПР, маркетинг и публицисти, мениджъри планове, преводачи, анализатори, експерти електронна търговия, дизайнери, мениджъри и административни чиновници. Най-често тази опция се дава на топ мениджмънта. Обратно, помощният личен състав, квалифицираните служащи и чиновниците в областта на услугите имат доста лимитирани благоприятни условия за работа от у дома, защото работата им зависи от физическото им наличие на работното място.

По отношение на секторите, в които „ хоум офисът “ е най-разпространен, чиновниците най-често получават такива придобивки в региона на осведомителните технологии, електронната търговия и програмирането. Следват консултантските услуги, телекомуникациите, застрахователната промишленост, рекламата и пазарните изследвания и организациите с нестопанска цел. Всяка страна е неповторима, да вземем за пример във Финландия, Естония и Латвия работата от у дома се предлага на забележителен брой чиновници в държавната, обществената и локалната администрация с помощта на електронизацията на услугите. Държавните чиновници в други страни могат единствено да мечтаят за сходна облага.


В кои браншове „ хоум офисът “ е най-разпространен?
Особености на работата от у дома

Някои компании имат по-строги правила и разрешават на чиновниците си да работят единствено избран брой дни в месеца от у дома. Други разрешават на чиновниците си да работят от у дома няколко дни в седмицата с гъвкаво работно време. Някои чиновници отиват до офиса, единствено в случай че имат планувана среща или друго мероприятие, което изисква персоналното им наличие. Това им разрешава да работят отдалечено и от разстояние, надалеч от работното им място, защото не е належащо да вървят в офиса всеки ден. Петъчният „ хоум офис “ също набира известност.

Това значително е обвързвано с естеството на работата, тъй като може да не е належащо служителят да участва физически на работното място, а чиновниците да имат механически достъп до работната си стратегия от разстояние. Работодателите могат да ревизират работата на своите чиновници, като употребяват разнообразни вътрешни системи и канали за връзка. Използват се видео диалози, видеоконференции, технологии за представяне от разстояние, които могат да съберат хора на друго място в действително време.

Хората употребяват работата от у дома, с цел да трансформират работната си среда като постоянно показват, че не желаят да бъдат разсейвани от сътрудниците си или желаят да избегнат дългото пътешестване до работа. Работата от у дома е желан вид, в случай че служителят не се усеща добре или има други проекти за деня, да вземем за пример посещаване при доктор, предстояща доставка от пощальон или спогодба за ремонт с механик. „ Хоум офисът “ улеснява живота на чиновниците в доста връзки и по тази причина е измежду най-популярните придобивки.


Обратната страна на работата от у дома
„ Хоум офисът “ изисква подобаващи условия за работа от у дома, изключително интернет и работно пространство, което разрешава необезпокоявана работа. Много хора вземат решение умишлено да отстранен работата у дома, тъй като считат, че домашната среда е за отмора или наличието на други членове на фамилията им пречи да бъдат толкоз продуктивни вкъщи, колкото на работа.

В идеалния случай работата от у дома е смяна на темпото, тъй като чиновник, който работи най-вече вкъщи за нескончаем интервал от време може да изпита обществена изолираност или проблеми с връзката. Затова някои компании лимитират работата от у дома и се стремят да привлекат чиновниците назад на работното място. Във всеки случай един път щом служителят свикне с гъвкавостта на „ хоум офиса “, постоянно желае тази облага и от бъдещите си работодатели.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР