Все повече жени навлизат на пазара на недвижими имоти в

...
Все повече жени навлизат на пазара на недвижими имоти в
Коментари Харесай

Жените все по-голяма сила на пазара на недвижими имоти в Китай

Все повече дами навлизат на пазара на недвижими парцели в Китай като процентът на купувачките се е нараснал с близо 18% за последните четири години. Според неотдавнашно изследване на уеб страницата за продажби ke.com, въпреки мъжкото наличие на пазара да е преобладаващо, от ден на ден дами купуват независимо жилища. Компанията е анализирала 67 724 транзакции, осъществени през нейния уебсайт в 2018 година, и е открила, че близо 48% от купувачите са дами. През 2014 година техният дял е бил към 30%.

В друго изследване по въпроса – на вестник „ Бейдзин цинниен бао ", се показва, че дамите са тези, които имат водеща роля при избора на жилище. Анкетата на вестника е открила, че в 65,2% от случаите техният избор е бил решителен, при 28,4% са предложили препоръки, и една в 6,4% мнението им не е било зачетено. „ Жените постоянно са оказвали значимо въздействие в нашия бранш ", разяснява за вестника Лиу Гъ от „ Кайса Груп " и прибавя, че за жените-купувачи по-голямо значение от местоположението и цената има интериора на жилищата.

Друга забавна наклонност на китайския пазар на недвижими парцели е, че от ден на ден дами се пробват да се снабдят със лично жилище преди да се омъжат. Проучване демонстрира, че 52,5% от тези на административни позиции възнамеряват да се снабдят с апартамент преди да основат семейство. Много дами от тази категория преглеждат личното жилище като основаване на сигурност в огромния град. Според тях то е и инвестиция, и метод за възстановяване качеството им на живот. Мнозина имат вяра, че в случай че имат личен дом това ще им помогне да си намерят по-лесно сватбен сътрудник.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР